עוגה בצורת פלאפון

עוגה בצורת פלאפון

כן כן זה מה שהבן שלי שבשבוע הבא יהיה בן 3 רוצה. אני לא ממש אופה אבל חשבתי לעשות עוגת שוקולד פשוטה בתבנית אינגליש קייק, לפרוס לפרוסות, להשכיב כל פרוסה על צלחת (או כל משטח אחר), למרוח על זה את הקרם, לסמן מלבן עם סוכריות קטנות בתור הצג ועדשים בתור המספרים. סוכרית ליקריץ' או כל סוכריה מוארכת תשמש אנטנה יש לי 8 ילדים מוזמנים ואני אכין 8 ניידים איך נשמע לכם? יש למישהו רעיון טוב יותר? השאלה שלי- מתי אני יכולה לפרוס את העוגה ולמרוח את הקרם וכל הסוכריות- ממש לפני ההגשה? אני לא רוצה שזה יתייבש ושאלה נוספת- האם יש תבנית שהיא ממש מלבן- לא כמו אינגלייש קייק חד פעמית שנעשית קצת יותר צרה למטה? תודה על העזרה ועל הסבלנות לקרוא כזה מכתב ארוך..

net the jet

New member
קודם כל שיהיה במזל טוב. מצחיק הבן שלך...

טוב שהוא לא ביקש פלאפון אמיתי
הרעיון שלך נחמד. את בהחלט יכולה להכין יום קודם את הכל... כשהעוגה קרה אחרי שחתכת והרכבת, למרוח בזיגוג שוקולד שקצת מתקה ( 100 גר חמאה להמס עם 200 גר שוקולד, ואם יש לך סירופ תירס בבית, שזה קצת מתקרר להוסיף 2-3 כפות ) לא צריך לשים במקרר. את הסוכריות הייתי שמה למחרת כמה שעות לפני החגיגה לגבי תבניות, נסי לחפש בחנויות חד-פעמי משהו שמתאים. יש אינגליש בכל מיני אורכים

תודה. אנסה

אז להכין את העוגה יום קודם והפריסה והקישוט והקרם , לפני ההגשה. לא למרוח רוטב למלעלה כמו בעוגה רגילה, ליתר ביטחון, שלא תתיבש למעלה? (מיד כשהיא מוכנה, כמו בעוגה רגילה?)

net the jet

New member
להכין את העוגה, לקרר, לחתוך, לסדר שכבות

כמו שרצית, לשים על הכל קרם כמו שכתבתי- כל זה יום לפני. הסוכריות והקישוטים-כמה שעות לפני

lzabari

New member
את רוצה לעשות כל פרוסה כפלאפון?

או לשים כמה פרוסות ולקשט כפלאפון אחד? לא יהיה יותר קל להכין עוגה אחת עגולה ועליה לעשות קישוט של פלאפון? עם רויאל לבן לזלף צורה של פלאפון ולרשום מספרים (עם העדשים לא נראה שהילד יבין שזה מספרים)

חשבתי להכין כל פרוסה בצורת פלאפון

סך הכל יש לי 8 ילדים וכל ילד יקבל פרוסה שמקושטת כאילו זה טלפון ואז אני מכינה את העוגה יום קודם ולפני ההגשה אני פורסת, מורחת קצת קרם ומקשטת. מה אומרת?

lzabari

New member
נראה לי שסתם לחץ לפני היום הולדת

וגם סתם יותר עבודה.. צפי את האינגליש קייק שכולו יהיה כאילו פלאפון ועליו תשימי את הקישוטים בהתאם. נשמע יותר קל ופשוט

למעלה