עוגה חדשה ליום הולדת

kerengo1

New member
עוגה חדשה ליום הולדת

כנראה שרידדתי דק מדי את הבצק וגם הוגה קצת התפרקה והגנאש הלבן לא ממש יצא סמיך כך שהוא לא טייח. אבל זו הכלה.
 

t a l talim

New member
יופי של כלה...

נראה שאת כבר יודעת לאתר את הטעויות- וזו כבר יותר מחצי הדרך! בכדי לקבל עוגה לחקה, כדאי להפוך את העוגה עצמה לפני הציפוי לקבלת שטח פנים חלק יותר, "לטייח" היטב בקרם ולצפות שעלה בצק עבה יחסית (3-4 מ"מ).
 

kerengo1

New member
טל תודה. האמת שהפכתי את העוגה

זה משהו שאני תמיד עושה הבעיה שציפיתי עם גנאש לבן ולמרות שהוא היה במקרר לילה שלם הוא עדיין היה נוזלי מדי כך שהוא לא טייח טוב את הסדק שנוצר בעוגה בזמן הפיכתה. אגב הגנאש הלבן תמיד כזה נוזלי או שאצלי משהו לא היה בסדר. עשיתי בדיוק כפי שעושים את המריר יחס אחד לאחד שמנת ושוקולד. תודה, קרן
 

אודיG

New member
אל תתביישי להחזיר כל חתיכה חסרה

עדיף לרפד את תחתית התבנית בנייר אפיה (בצורה מדוייקת). אם לא, גם אם העוגה לא יצאה בשלמותה מהתבנית, פשוט תסירי את שאריות העוגה שנותרו בתבנית/ על נייר האפייה ותחזירי אותן למקומן על העוגה. אח"כ תצפי בקרם ובבצק סוכ. במקרים כאלה אפשר לחבר את החתיכות לעוגה בעזרת הקרם לציפוי (עם העוגה כהה עדיף כמובן קרם כהה-שוקולד).
 
למעלה