עוגה חדשה שאישתי עזרה בעיצוב

kuku1900

New member
אחרי העשייה - שאלות למנוסות

שלום בנות, מבקש הערות, הארות ושאר ירקות על העוגות. אנא ממכן, דעתכן חשובה לי. רציתי להגיד ולשאול 1. הבצק איום ונורא!!!! האם יש תחליפים להמרשלג ? למה חייבים המרשלג ? האם יש 4 קילו של בצק עם cmc ? 2. האם יש אפשרות ליצור משהו כמו בר קוד ? במשטח אחד ?, זאת אומרת, לעשות רצועות בעוביים שונים, לשים אחד ליד השני, לרדד ולגרום להם לתחבר ? למשטח אחד ? מכירים ? 3. אני רוצה לצפות עוגה במרציפן ועליה בצק סוכר, האם מישהי יכולה להנחות אותי ? מה לקנות ? איך לעבד ? לייבש.. מה שצריך , או להפנות כמובן לאתר עם הסברים. 4. מתוך המעט שעשיתי הגעתי למסקנה ורציתי לדעת אם היא נכונה או לא . אנא הפריחו או אשרו: אתן מכינות פרחים, צורות, דמויות וכו' מראש וכשיש דרישה לעוגה אתן בדר"כ, ( אלא במקרים של בקשות מאוד ספציפיות), משתמשות במוכן מראש וקל יותר ומהר יותר לביצוע ? 5. האם אתן יודעות מראש, לפרטים את הקישוטים והצבעים בהם תשתמשו בעוגה, לפני ההכנה עוד ? תודה לכולכן
 

lzabari

New member
עוגות חמודות

בעוגה השנייה הבצק מאד יבש דבר שגורם לבצק שלך להיסדק. תשתדל להשתמש פחות בקורנפלור/אבקת סוכר. בצק סוכר בארץ יש שני יצרנים המרשלג ופוליבה. הפוליבה אורך חיים קצר יותר ושמעתי שהוא נוזלי יותר מהמרשלג.. אף אחד לא מחייב אותך להשתמש בהמרשלג, רובנו עובדות איתו כי הוא נוח יותר וותיק יותר. בקיץ ידוע שקשה מאד לעבוד עם בצק סוכר לכן יש לקרר את הבית היטב לפני העבודה איתו. אין 4 קילו עם CMC מקסימום 600 ג' וזה משום שהוא נחשב כבצק פיסולי . לא מצפים עוגות עם בצק שכולל בתוכו CMC הוא מיועד רק לפיסולים. ה CMC גם נותן טעם לוואי לבצק ולכן משתמשים בו רק לפיסולים. בר קוד - קח בצק שחור תחתוך ממנו רצועות עם סכין חדה , הנח על בצק לבן ותרדד הבעיה היא שזה עלול לא לצאת ישר אלא פתלתל לכן עדיף להדביק את הרצועות על בצק לבן שייצא כמו בר קוד... אם זה משהו קטן אז ממליצה לצבוע עם צבע ג'ל שחור בעובי שונה עבודה עם מרציפן - קונים מרציפן ולשים אותו מעט ומניחים על העוגה כמו בבצק סוכר רק שהוא שומני ולכן אין צורך להשתמש בקורנפלור או אבקת סוכר איננו מכינות מראש את האלמנטים כי איננו יודעים איזו עוגה תוזמן ובאילו צבעים ולכן רק שמגיעה הזמנה אני מריצה בראש כל מיני תסריטים לעוגה ואז מכינה את האלמנטים הדרושים.
 

winny

New member
מרציפן

לא ידעתי שניתן לצפות עם מרציפן עוגה. זה נשמע טוב. האם זה לא יותר טעים מב"ס? איפה קונים? יש למשהי תמונה להראות איך זה יוצא?זה בטח נראה אחרת מב"ס...
 

net the jet

New member
ענין של טעם... אני חולה על מרציפן, וגם אוהבת

בצק סוכר. ילדים בד"כ לא אוהבים מרציפן. קונים באותו מקום שיש בצק סוכר רק יש לקחת בחשבון שזה הרבה יותר יקר. זה נראה יותר מבריק כי זה שומני. אני אנסה לחפש בגוגל תמונות
 

net the jet

New member
בעקרון מאד דומה לציפוי של בצק סוכר... רק לא

ממש לבן. האנגלים מצפים עוגות "חשובות" קודם במרציפן ואז שכבה נוספת בבצק סוכר..( לא תמיד כמובן ) פה
 

tamidb

New member
בתוכנית האחרונה של קארין גורן

היא צפתה עוגה עם מרציפן בטח יש ברשת את התוכנית
 

net the jet

New member
העוגות נחמדות. מצטרפת להערות של לימור

ומוסיפה עוד תשובה לגבי התיכנון וביצוע מראש.... כשיש בקשה לעוגה מסוימת יש דברים שאני יכולה להכין מראש, דמויות או אם נניח הייתי מפסלת פרחים-אז פרחים. כמובן בהתאם לבקשת המזמין. סתם ככה לפסל "שיהיה" זה לא ממש ראלי כי אני לא יודעתמראש מה יזמינו. אבל אין שום בעיה להכין מראש דברים לעוגה ספציפית שהוזמנה. זה אכן חוסך זמן אח"כ בשלב הסופי של העוגה. לגבי תיכנון מראש... אני מתכננת כל עוגה לפרטים, כולל צבעים. בעוגות "חשובות" במיוחד אני אפילו מכינה דוגמאות של בצק צבוע בקטן לראות שזה אכן ע"פ התיכנון שלי. אני מציירת סקיצות, צובעת עם צבעים, והכל מתוכנן מראש ב 99% מהעוגות. לא תמיד זה יוצא בדיוק ע"פ התיכנון, לפעמים יש אילוצים "בשטח" לפי הבצק או הזמן או כל מיני דברים אחרים שמאלצים אותי לשנות....אבל תמיד תמיד יש תיכנון. זה החלק הכי אהוב עלי.
 

winny

New member
השתי וערב מאוד מיוחד ויצא יופי. אפשר...

היה לרדת עם הפסים גפ על הדופן של העוגה, ולדעתי זה היה משדרג אותה... אפשר ליצור פסים ברוחב שווה בעזרת סרגל, או בעזרת חותכן סרטים... אניעובדת עם הרבה מרגרינה - זה עוזר ליצור בצק פחות יבש. כמעט בלי קורנפלור.
 

שבלולי1

New member
פשש KUKU כל הכבוד!!

ואישתך גם כישרון מוחבא... אשפר להזמין עוגה לראש השנה?
 

תקוה8

New member
עגות מקסימות ומקוריות

מצטרפת להעות של וויני לגבי הפסים ושימוש במרגרינה. אהבתי מאד את הסגירה המקורית בעוגה השניה.
 
למעלה