עוגה ליום ההולדת של סבתא

מזאלונה

New member
עוגה ליום ההולדת של סבתא

סבתא שלי, שתחיה, בת שמונים היום (!!). כמובן שעוגה מיוחדת בשבילה היתה חובה נעימה, אז החלטתי להתמקד בתחביב העיקרי שלה (חוץ מאיתנו ומהנינה שלה) - שמיכות טלאים (quilts). אבל... בין התכנון לביצוע היו כמה "פאקים": 1. ניסיתי להכין לבד את הבצק שציפה את העוגה, ולצערי הוא יצא מאוד לא מוצלח - מאוד גרגרי וקפיצי, היה קשה לרדד אותו והמראה שלו מאוד לא מוצא חן בעיני, בלשון המעטה. הוא לא חלק ולא יוצר מראה אסתטי ומדויק כמו הבצק הקנוי. מעכשיו - רק קנוי! 2. "שמיכת הטלאים" שעל העוגה עשויה ממשושים של בצק צבוע. רציתי להכין סגירה באותה דוגמה, רק שהמוח שלי יצא לטיול באותו שלב, ולכן הכנתי קודם את המשושים ורק אחר כך התחלתי להניח אותם על העוגה, ומכיוון שהם כבר התחילו להתקשות, הם נסדקו פה ושם. מעבר לכך, לא החלקתי את השוליים שלהם בזמן ולכן השוליים לא מספיק יפים. 3. ואחרון חביב, לא כולל ההערות שלכם..... השארתי את המגש הקבוע אצל חברה, ולכן הייתי צריכה להשתמש במגש אחר, עטוף בנייר כסף, שהוא הרבה פחות יפה ממגש או קאפה עטוף בנייר. מסקנה - בפעם הבאה לדאוג שהכל מוכן, לקנות את הבצק ולהשאיר את המוח צמוד אלי עד סיום העבודה!!! מחכה להערות, הארות, תובנות והצעות

net the jet

New member
מקסים מקסים ! גם הרעיון ( השמיכה,

המחט, הכדור שמתחיל את המילה !! ) כל הכבוד ! יו, איך אני אוהבת שמיכות טלאים..אמא שלי הכינה לי ולאחותי שתיים מדהימות !

net the jet

New member
שכחתי שתי הערות קטנטנות...

כנראה רידדת דק מדי, אז נקרע....אם זה עוד "טרי", קחי חתיכת לבן, רדדי דק, תניחי על האזור הקרוע, ולאט ובעדינות עם טיפה מים וקרנפלור טשטשי את החיבורים.... דבר שני- עוגה כזו יפה- לא שמים על נייר כסף ! משהו קצת יותר יפה ( משטח מצופה טפט, נייר עטיפה יפה )

prettybaker

New member
אני חושבת שהעוגה

מקסימה!!! ואנחנו רק יכולים ללמוד מהטעויות - ונראה לי שרק את תראי אותם!

למעלה