עוגה לשבת
קראמבל תפוחים
לכבוד שבת אני מעלה מתכון קליל ומהיר לעוגה שאפשר להכין מכל פירות הקיץ שאוהבים, גם כאלה שהתעייפו מדיי במקרר ולא נאכל אותם כמו שהם.
אני הכנתי עם תפוחי עץ, אבל גם שזיפים, אפרסקים, אגסים, משמשים או שילוב שלהם - יתאימו בהחלט.
קראמבל תפוחים - לתבנית פאי עמוקה בקוטר 20 ס"מ (או כל תבנית חסינת חום בינונית)
4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
קינמון
3-4 כפות סוכר חום
גרידה ומיץ מחצי לימון
2 כפות ליקר או ברנדי או רום (אני שמתי אמרטו)
לפירורים למעלה -
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
140 גרם קמח רגיל (כוס)
3-4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מגלענים, מקלפים אם צריך וחותכים את הפירות לקוביות. מערבבים עם סוכר חום, קינמון, גרידה ומיץ לימון ומעט ליקר (לא חובה).
מסדרים בתבנית ומיישרים.
במעבד מזון או ידנית, יוצרין מהחמאה הקרה, הקמח והסוכר פירורים. הכי נוח במעבד מזון בכמה פולסים.
מפזרים את הפירורים מעל הפירות בלי להדק.
אופים בחום של 190 מעלות בערך חצי שעה, עד שהפירורים מזהיבים יפה ורואים שהפירות מלמטה הפרישו קצת נוזלים שמתקרמלים בקצוות.
מגישים חם או קר.
אפשר להכין את הקינוח הזה גם בכלים אישיים. ואז ייתכן שזמן האפייה יהיה קצר יותר.
לכבוד שבת אני מעלה מתכון קליל ומהיר לעוגה שאפשר להכין מכל פירות הקיץ שאוהבים, גם כאלה שהתעייפו מדיי במקרר ולא נאכל אותם כמו שהם.
אני הכנתי עם תפוחי עץ, אבל גם שזיפים, אפרסקים, אגסים, משמשים או שילוב שלהם - יתאימו בהחלט.
קראמבל תפוחים - לתבנית פאי עמוקה בקוטר 20 ס"מ (או כל תבנית חסינת חום בינונית)
4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
קינמון
3-4 כפות סוכר חום
גרידה ומיץ מחצי לימון
2 כפות ליקר או ברנדי או רום (אני שמתי אמרטו)
לפירורים למעלה -
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
140 גרם קמח רגיל (כוס)
3-4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מגלענים, מקלפים אם צריך וחותכים את הפירות לקוביות. מערבבים עם סוכר חום, קינמון, גרידה ומיץ לימון ומעט ליקר (לא חובה).
מסדרים בתבנית ומיישרים.
במעבד מזון או ידנית, יוצרין מהחמאה הקרה, הקמח והסוכר פירורים. הכי נוח במעבד מזון בכמה פולסים.
מפזרים את הפירורים מעל הפירות בלי להדק.
אופים בחום של 190 מעלות בערך חצי שעה, עד שהפירורים מזהיבים יפה ורואים שהפירות מלמטה הפרישו קצת נוזלים שמתקרמלים בקצוות.
מגישים חם או קר.
אפשר להכין את הקינוח הזה גם בכלים אישיים. ואז ייתכן שזמן האפייה יהיה קצר יותר.