עוגת שוקולד
המקור לעוגות השוקולד הטבעוניות הוא מימי מלחמת העולם הראשונה - אז הכורח והמחסור גרם להמצאה הזו - שבה מתפיח את העוגה מפגש החומץ והסודה לשתיה.
אצלנו במשפחה יש גרסה דומה שמכינים בכל כל כל יום הולדת! אני רואה שהיחסים קצת שונים. הנה
שלי
סיבות אפשריות לכך שהעוגה נשארה נמוכה:
אפייה בתבנית גדולה מדי לכמות העיסה
השהייה של העיסה לפני ההכנסה לתנור (בגלל אפקט החומץ-סודה לשתייה, צריך מייד לערבב ולאפות).
אלו הסיבות שאני יכולה לחשוב עליהן (אא"כ יש בעייה בתנור)