עוגה עוגה עוגה

עוגה עוגה עוגה

במעגל נחוגה (חופש מהגן, זה המצב) מתכון לעוגה טעימה ללא ביצים וסוכר (אבל עם מייפל) תבנית אינגליש קיק מגימיקס (המציל הלאומי) 2 כוסות קמח מלא\כוסמין\מנופה כוס שיבולת שועל קוואקר חצי חפיסת שוקולד מריר פרווה של עלית בננה אחת רבע כוס שמן זרעי ענבים (נו, נגמר לי הקנולה ...) חצי כפית- כפית אבקת אפיה (הערכה גסה ביותר, כי זרקתי בלי למדוד) חצי כוס אגוזי מלך חצי כוס מייפל תהליך: שוברים את השוקולד במגימיקס מוסיפים את האגוזים הקמח, השיבולת שועל והבננה, ממשיכים בסיבובים עדינים של המגימיקס שופכים בזרם איטי שמן (המכשיר עדיין מסתובב) שופכים אבקת אפיה שופכים רבע כוס מייפל (רבע לאחר האפיה) ברגע שהתערובת אחידה מעבירים לתבנית אינגליש קיק מקרטון מכניסים לתנור שחומם מראש ל 175 (כולל טורבו) 5 דק לפני סוף האפיה יוצקים את שאר המייפל שמחלחל לתוך העוגה .. יאמי... בערך 30 דק אפיה אולי פחות. יצא ממש טעים (הבת שלי לא אהבה, אבל היא ילדה מוזרה כזו שלא אוהבת עוגות) בתאבון

cwen

New member
נשמע טעים

וכמובן, בשוקולד יש סוכר. אז זה רק "מופחת סוכר".

p e b b l e

New member
אני הכנתי עוגת בננות

מחר אני אני אקח למשרד ואדווח איך יצא.

נשמע מעולה !

לדעתך אפשר להחליף את השמן ברסק תפוחי עץ ? אפשר להמיר את הסירופ מייפל באגבה ? תודה !

1winnie

New member
מתאימה לי מאד פרוסה כזאת עכשיו ../images/Emo13.gif

העוגה ניראית ונשמעת טוב מאד !

דרך אגב

סחטיין על המאפים, את ממש מומחית בתחום, אולי נארגן איזה סדנת בריאות לפורום, חולקים את העלויות של המצרכים ופשוט.. אוכלים? למרות שהאנונימיות היא מילת מפתח בכל מה שקשור לפורום... סתם רעיון..

1winnie

New member
תודה לך ../images/Emo13.gif

אפייה זאת אהבה גדולה שלי (במיוחד חלות) אבל סדנאות..... גדול עלי (מאד) עדיין

hungrywombat

New member
יש לך רעיון לעוגה כמו דבש לרה"ש?

עוגה עם תבלינים (קינמון זנגביל הל ציפורן) ואגוזים בבית אצל אמא אני אוכלת חצי תבנית אינגליש בכיף

p e b b l e

New member
לי יש מתכון לעוגת "דבש" עם סילאן

אם זה מעניין אני יכולה להעלות את המתכון מאוחר יותר

../images/Emo45.gif

אני נוהגת לעשות את העוגה שמופיעה באתר הצמחונות. יוצאת פשוטה וטעימה להפליא

אני מניחה שהכוונה הייתה

לתחליף לדבש. סילאן הוא באמת תחליף טוב לדבש ואני עצמי לאחרונה משתמשת בו לכל מיני תבשילים.

1winnie

New member
תודה. אני כמעט תמיד מחליפה לסילאן

בכל המאפים שאני מכינה, ובתבשילים משתמשת רק בסילאן לראש השנה בוודאי שאני משתמשת רק בסילאן, כי בעצם הדבש שמוזכר בתורה - הוא לא דבש דבורים, אלא דבש תמרים כל עוגת דבש שאוהבים - אין בעיה להחליף לסילאן

למעלה