עוגה

נעמה283

Active member
שלום אלישבע
חלמתי בלילה ממש חלום טרי ...
ראיתי שיש לי יום הולדת שומרים לי עוגה היא בצורת חמסה והיא ממש שמורה ויפה , עליה יש גם את הסימן של עין הרע . ואני מתפלאת וואו איזו עוגה יפה .
אשמח לפרוש .

אלישבע777

Well-known member
הי נעמה,

הפרוש שלי לחלום העוגה

בקרוב יש לך יום הולדת עגול. יום הולדת 40 אינו תמיד משמח אנשים... כי הנה הגיל עולה וצועדים לעבר הגיל הקשיש עם הבעיות שהגיל הקשיש עלול לגרום. זה גם גיל של "אמצע החיים" ובו מביטים לעבר לא פחות מאשר לעתיד ועושים חשבון נפש.

ביום ההולדת שלך לא קיבלת עוגה באופן ישיר! שמרו לך עוגה. יום הולדת היום הכי שמח בשנה, אין בו עוגה! יש כאן רמז למשהו לא ממש מקובל, משהו קצת חריג, או חורק. הפתיחה מראה לך, שיש לך איזו אי נחת מחגיגות ה- 40 ... אבל ההמשך הרבה יותר טוב!

העוגה ששמרו לך היא: א. בצורת חמסה ( מזל טוב) ב. שמורה ממש יפה ג. ויש בה סימן נגד (!!!) עין הרע ד. העוגה מפליאה אותך כי היא יפה מאוד.

העוגה הזאת היא את עצמך. את כבר בת 40 - "מחליפה קידומת", אבל שמורה יפה, את מוגנת מעין הרע, טפו טפו טפו... 😊 ויש לך מזל בחיים. קיבלת את המתנות הכי טובות בעולם. בחשבון הנפש הכללי – את בעצם במצב מעולה!

החלום מראה לך, שהגיל המתקדם אינו בהכרח מגונה או רע. הזמן שעובר הוא גם לטובה. הזמן שעובר מחכים אותנו ואנו לומדים מהניסיון ועל כן אנו נזהרים משגיאות וזה נראה כאילו יש לנו מזל ( אבל זה בכלל שאנו נעשים חכמים יותר ופזיזים פחות) ובגלל שאנו פועלים נכון, גם ביחסי אנוש וגם עם המשפחה – אנו מוגנים מפני עין רעה.

החלום הזה יוצא דופן מכל החלומות הקודמים שהיו מילוי של משאלה שלא התגשמה. כאן – בחלום הזה גילית שהמשאלות האמיתיות שלך – כן התגשמו!! ואת הולכת בדרך הנכונה – ואת שמורה ונראית יפה ומוגנת מכל רע. החלום אומר לך, שאם תמשיכי בדרך הנכונה והישרה – כך יהיה תמיד. עליך להסתכל על מה שיש לך, על מה שהשגת במהלך השנים. הכוס ( = העוגה) שבידך היא לא "חצי מלאה" היא מלאה עד סופה! זהו חלום של נחמה, של שביעות רצון, של הסתכלות שונה על החיים ועל התקדמות הגיל שלנו. מוטיב הגיל -מתכתב עם החלום על אביך המבוגר שנראה צעיר ( שמור היטב כמו העוגה!) ועם החלומות על אהובך לשעבר שמבוגר ממך בשנים רבות.

אשמח לחוות דעת על הפרוש, מה התאים ומה לא. והאם הפרוש הפתיע אותך בחלום האחרון שלך מהיום.

נעמה283

Active member
הפירוש לך מקסים ונכון .
רציתי לאכול את העוגה אך לא נתנו לי מעניין מה זה אומר לדעתך .
ועוד דבר לא הבנתי קצת איך החלום קשור לאהוב לשעבר אם אפשר קצת להרחיב ...

אלישבע777

Well-known member
תוספת לפרוש לחלום על העוגה

החלום מדבר על ההווה ולא על העבר. יש קשר מסויים עקיף לאהובך אבל רק בפרשנות שלי -

החלום מתכתב עם פער הגילים בינך ובין אביך ובינך ובין אהובך. עכשו גם את יותר מבוגרת ( ויותר חכמה ובעלת ניסיון חיים) הגעת לגיל נכבד, למיטב החיים. הם כבר על סף הזיקנה ואת במיטב שנותיך. בגיל בוגר מספיק לצבירת ניסיון חיים ותובנות ובגיל צעיר עדיין ובעיקר – שמורה היטב - את שומרת על עצמך ובת מזל בזכות עצמך. את לא הנערה התמימה, חסרת הביטחון של פעם, את כבר גברת! ואת הולכת בדרך הנכונה. החלום אולי רומז לך (תחליטי בעצמך אם נראה לך) – לא לשגות בדימיונות על אהובך מן העבר. מותר לחלום עליו ולפנטז, אבל אסור לממש את החלומות. את אולי לא זכית לאכול את העוגה ( לממש את אהבתך לידיד), אבל היא שמורה לך והיא נראית נפלא. העוגה היא גם את וגם הוא. אבל העוגה היא גם העתיד. העתיד הוא טוב, כי את נוהגת בתבונה, במתינות ( כמו הנהיגה שלך במכונית) ואינך פזיזה.

למעלה