עוגות לחות שאלה

חצרונית

New member
עוגות לחות שאלה

האם העוגה חייבת להיות יבשה מלמעלה כדי לצפות בבצק סוכר, יש לי עוגת תפוחים מעולה, אבל היא לחה, האם זה יכול להזיק לבצק סוכר תודה
 

net the jet

New member
לא כל כך הבנתי את השאלה. דוקא

חייבים לצפות את העוגה במשהו, על מנת שהבצק יצמד לעוגה. לגבי העוגת תפוחים, אם הם לא בולטים והעוגה חלקה, ( כי זה יהיה לא יפה ) אז אני לא רואה בעיה, מלבד זה שלא הייתי מכינה יותר משלושה ימים מראש. בכל מקרה את צריכה איזה קרם על העוגה ( גם היא היא מאד לחה בתוכו ) מקוה שהסברתי את עצמי טוב.
 

חצרונית

New member
תודה נטע

האמת הכוונה היתה, אם הלחות של העוגה לא תמוסס את בצק הסוכר, אבל את צודקת גם כך יש בכל עוגה קרם למעלה, וזה לח
 

Nolly

New member
נצל"ש

אפשר לקנות בצק סוכר בסופר ? באיזה חבילות זה בא ?
 

net the jet

New member
אין בסופרמרקט בצק סוכר, רק בחנויות

המתמחות בנושא אפיה\קונדיטוריה. יש רשימה במאמרים\קישורים... הוא מגיע באריזות של קילו או 4 קילו.
 

net the jet

New member
לחות לא מפוררת בצק סוכר-הוא דוקא

אוהב לחות. אולי יקח לו קצת יותר זמן להתיבש, אבל לא חושבת. הדאגה היחידה כמו שארמתי זה לגבי הבפנוכו של העוגה- עם התפוחים, ולכן הייתי משתדלת לעשות יום יומיים לפני שאוכלים אותה.
 

חצרונית

New member
המתכון לעוגת התפוחים

ממש קלה ומומלצת, כל מי שטעם אותה רץ לבקש את המתכון, אז ככה: לערבב 4 ביצים, 3/4 כוס שמן, אחד וחצי כוסות סוכר. להוסיף 2 כוסות קמח, שקית אבקת אפיה, כפית קינמון,רבע כוס מיץ תפוזים טבעי, ניתן להוסיף קליפה מגוררת של התפוז, 3-4 תפוחים מגוררים, לערבב הכל, בחום בינוני ל 45 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש
 

חצרונית

New member
עוגת גזר

לערבב ביחד: 4 גזרים מגוררים, 3/4 כוס מיץ תפוזים, 1/2 כוס שמן, כוס סוכר, 4 ביצים, 2 אבקת אפיה, סוכר וניל, תמצית וניל, כף קינמון, 2 כוסות קמח, קליפת לימון. כשהכל מעורבב לתנור שחומם בחום בינוני.
 

28פרילי

New member
גם אני מתה על העוגה הזאת...

מצאתי אותו במקור בספר ומאז זו הפכה להיות "עוגת הבית" שלנו.עדיף לשים אפילו 5 תפוחים כדי שלעוגה יהיה יותר "בשר".
 
למעלה