עוגות לנכדות

זויהפני

New member
עוגות לנכדות

גם אני מציגה שתי עוגות שעשיתי.מציגה אותן על מנת ללמוד ועוד יותר להוציא את תיסכולי.היה לי כל כך קשה לעבוד עם בצק הסוכר.כשהפעלתי מזגן במטבח הבצק התייבש מהר מדי והבצק נסדק על העוגה.כשלא הפעלתי מזגן הבצק היה כל כך רך שבקושי העלתי אותו על המערוך.הוא נקרע ונדבק (הסיטאציה הביאה אותי לסף בכי).חוץ מזה שיש עוד ה מ ו ן דברים לתיקון העבודה עם הבצק היתה סיוט.
 

תקוה8

New member
עוגות מקסימות! וגם הסוכריות

אולי היה לך קשה אבל התוצאות נהדרות, מאד אהבתי את הרעיון של העוגות הקטנות על הגדולות. שילוב צבעים נהדר, בטוחה שהנכדות מעריצות אותך.
 

lzabari

New member
ברוכה הבאה

מזל טוב לנכדות. אכן קשה לעבוד עם הבצק בימים חמים כאלו. אם את עובדת עם מזגן אל תעבדי קרוב אליו כי הרוח אכן מייבשת. קררי את הבית ועבדי רחוק מהמזגן , ובכל מקרה תמיד לעבוד מהר עם בצק סוכר ברגע שאת משהה אותו קצת באויר הוא מתחיל להתייבש. העוגה הירוקה נראית יופי וציפוי יפה. בעוגת לב רואים הרבה גבשושיות וזה אומר שרידדת הרבה את הבצק. הבצק אמור להיות בעובי 4 מ"מ בערך. לאחר שתתנסי בכמה עוגות תהיי מיומנת יותר והעבודה תהיה יותר קלה.. שאת מרדדת פזרי קצת אבקת סוכר על השולחן וכל פעם לסובב את הבצק ככה הוא לא יידבק לך
 

זויהפני

New member
עוגות לנכדות

תודה למחמיאות.הקרדיט מגיע לפורום.הכל מוסבר בצורה כל כך פשוטה ובהירה.משלב אפיית העוגה(של נטע כמובן)ועד גמר הקישוט.על כך יש רק לברך כל כך הרבה פירגון ורצון לסייע כל כך הרבה סבלנות.יישר כוח לכם.הכל למדתי לבד בעזרתו של הפורום.השתתפתי בסדנא חד פעמית לקישוט -למתחילים-והייתי שם ממש מתקדמת את מה שהוסבר שם למדתי בעזרתכן ובזכותכן.מסירה את הכובע. ולעוגה הנוכחית.עבדתי מהר עם הבצק ופיזרתי קמח תפוא למטה.בכל העוגות הקודמות לא היתה לי בעיה הפעם זה היה סיוט.כמה שלא פיזרתי קמח תפו"א הבצק "בלע"את הכל ומיד כשהנחתי את המערוך הוא נדבק.את כל הקרעים הסתרתי או יותר נכון ניסיתי. לאחר שהנחתי הבצק על העוגה-הסגולה-כשניסיתי ליישר אותו או להחליק נוצר קרע.אני צריכה להכין לה ליום שני עוגת לב קומתיים לגן-הבטחתי ואני ממש חוששת.נוסף לכך הסגירה האחורית של הלב לא היתה יפה.לא הצלחתי להתגבר על עודף הבצק שבמילא נקרע בסוף-גם שם.
 

net the jet

New member
כל הכבוד. העוגות נחמדות ואהבתי את הסוכריות.

מצטרפת למה שאמרו. ולא להתיאש. עם הזמן לומדים להכיר את הבצק, עם המגבלות שלו, ולומדים לעבוד איתו נכון.
 
למעלה