עוגות רולדה שילדים אוהבים

אמרלדה

Active member
כשהילדים שלי היו קטנים, הם אהבו עוגת רכבת מרולדה...כל שנה מחדש ליום ההולדת.
והנה, הזדמנות להחזיר עטרה ליושנה עבור הנכדים.
אבל עבר זמן ומתכון אין לי.
מחפשת מתכון לרולדה לבנה (קמח לבן רגיל) שממלאים ומצפים בקרם שוקולד (הפעם בקרם
קקאו, כדי שגם האלרגית תוכל לאכול), מבריק עם סוכריות למעלה, וכן מתכון לרולדה פשוטה
עם אבקת קקאו, שתצא חומה, שאמלא אותה בקצפת
אשמח גם למתכונים של העוגות וגם של הציפוי/מילוי. תודה רבה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל

רולדת שוקולד עם קרם וניל של פעם/רולדה אחת​

מצרכים למתכון:

לרולדה:

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

רולדת שוקולד עם קרם וניל של פעם, נשואה למאפיה-קרן אגם​


2/3 (130 גר׳) כוס סוכר לבן

1 כף תמצית וניל

מעט מלח

1/4 כוס (35 גר׳) קמח לבן

1/4 כוס (35 גר׳) קורנפלור

1/4 כוס (35 גר׳) אבקת קקאו

לקרם:

חבילה אימסטנט פודינג וניל (80 גר׳)

כוס (240 מ״ל) חלב

חבילה (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה

לקישוט:

100 גר׳ שוקולד מריר

1/3 כוס (83 מ״ל) מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לקערה מנפים קמח, קקאו וקורנפלור

בקערה נפרדת מערבבים חלמונים מלח ותמצית וניל

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוה חלבונים וסוכר לבן לקצף יציב.

מחממים תנור ל 210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.משמנים את הנייר.

מערבבים את החלבונים עם קערת החלמונים, מוסיפים את תערובת היבשים ובתנועות קיפול

עדינות מערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית אפייה, משטחים בעזרת כף או פלטה לעובי 2 ס״מ

מכניסים לתנור ל 8-10 דקות עד שהעוגה מקבלת גוון שזוף ומתייצבת, אבל עדיין רכה.

מוציאים מהתנור והופכים את העוגה עם נייר האפייה עליה לתוך מגבת גדולה, מסירים את נייר האפייה.

בעזרת מגבת מגלגלים את העוגה לרולדה ומניחים להתייצבות והתקררות.

מכינים את הקרם:

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.

כשהגלילה הצטננה, פורסים ופותחים בחזרה, ומורחים על כל העוגה מהקרם באופן אחיד ושווה.

מגלגלים שוב לרולדה. מכניסים למקרר לצינון.

מכינים קרם שוקולד:

במיקרוגל בקערה חסינת חום או על האש מרתיחים שמנת מתוקה, מוסיפים פנימה שוקולד מריר,

וממתינים דקה. מערבבים לתערובת חלקה.

מוציאים את הגלילה מהמקרר רצוי להניח על רשת צינון מעל נייר אפייה, ומוזגים את השוקולד על כל

חלקה העליון. מחזירים למקרר ומצננים.

העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.

**בבצק ניתן להמיר קורנפלור בקמח או בשקדים טחונים לאבקה

**אפשר למלא בכל מלית אחרת שאוהבים, ואפשר לוותר על הפודינג ולהכין רק קצפת ממיכל שמנת מתוקה עם

3-4 כפות אבקת סוכר

**אפשר לוותר על ציפוי השוקולד ולקשט באבק סוכר
כשהילדים שלי היו קטנים, הם אהבו עוגת רכבת מרולדה...כל שנה מחדש ליום ההולדת.
והנה, הזדמנות להחזיר עטרה ליושנה עבור הנכדים.
אבל עבר זמן ומתכון אין לי.
מחפשת מתכון לרולדה לבנה (קמח לבן רגיל) שממלאים ומצפים בקרם שוקולד (הפעם בקרם
קקאו, כדי שגם האלרגית תוכל לאכול), מבריק עם סוכריות למעלה, וכן מתכון לרולדה פשוטה
עם אבקת קקאו, שתצא חומה, שאמלא אותה בקצפת
אשמח גם למתכונים של העוגות וגם של הציפוי/מילוי. תודה רבה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כשהילדים שלי היו קטנים, הם אהבו עוגת רכבת מרולדה...כל שנה מחדש ליום ההולדת.
והנה, הזדמנות להחזיר עטרה ליושנה עבור הנכדים.
אבל עבר זמן ומתכון אין לי.
מחפשת מתכון לרולדה לבנה (קמח לבן רגיל) שממלאים ומצפים בקרם שוקולד (הפעם בקרם
קקאו, כדי שגם האלרגית תוכל לאכול), מבריק עם סוכריות למעלה, וכן מתכון לרולדה פשוטה
עם אבקת קקאו, שתצא חומה, שאמלא אותה בקצפת
אשמח גם למתכונים של העוגות וגם של הציפוי/מילוי. תודה רבה.
והנה רולדה "לבנה" של נירה שויאר, העתקתי מ"וואלה", אוכל.

גלילה (רולדה) מתכון יסודי, מתוך הספר "עוגות לכל עת" של נירה שויאר

דיפולט. דיפולט, מערכת וואלה!

הציפוי יחפה על הסדקים והפגמים ברולדה שלכם אם היא תישבר

4 חלבונים
2/3 כוס סוכר
4 חלמונים
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
2/3 כוס קמח

1. לחמם תנור לחום גבוה.
2. להקציף החלבונים בקערה גדולה. כשנוצר קצף, להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש.
3. לבחוש בנפרד את החלמונים, מיץ הלימון, הוניל, קליפת הלימון והמלח ולהוסיף לקצף בתנועות עטיפה.
4. להוסיף לתערובת את הקמח בהדרגה בתנועות עטיפה עד שכל הקמח יבלע בתערובת.
5. לגזור נייר פרגמנט בגודל תבנית האפייה ולהניח בתחתית התבנית. לצקת הבצק לתבנית ולשטחו במרית גומי לגובה 1 ס"מ.
6. לאפות בחום גבוה 10 דקות. העוגה מוכנה כשהיא זהובה ורכה למגע.
7. להפוך על מגבת נקיה ולהסיר את הנייר. לגלגל מיד בעזרת המגבת לגלילה וכך לקררה.
8. לפתוח ולמלא באחת המליות המצורפות.

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אמרלדה, שנים שהייתי מכינה את הרולדה הפשוטה של נירה שויאר מ"עוגות לכל עת".
מצאתי את המתכון לרולדת קקאו שלה בבלוג "נשואה למאפיה", מניחה שבשביל רולדה "לבנה" ממירים קקאו בכמות זהה של קמח, אבל אחפש את המתכון המקורי.
 

אמרלדה

Active member
אמרלדה, שנים שהייתי מכינה את הרולדה הפשוטה של נירה שויאר מ"עוגות לכל עת".
מצאתי את המתכון לרולדת קקאו שלה בבלוג "נשואה למאפיה", מניחה שבשביל רולדה "לבנה" ממירים קקאו בכמות זהה של קמח, אבל אחפש את המתכון המקורי.
תודה רבה רבה על המתכונים. אחרוש אותם ואבחר את מה שהכי קל להפוך לאנטי- אלרגי. תודה.
 

חנהפ

Active member
זה המתכון שאני מכירה
מתכון לטורט רולדה:

להקציף 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב וקשה
להוסיף בתנועות קיפול:
4 חלמונים
4\3 כוס קמח תופח ( או קמח רגיל עם 2\1 כפית אבקת אפיה)
כף שמן
קליפת לימון מגוררת
2 כפות מים מהברז
מערבבים לבלילה אחידה.

לשמן תבנית 27X33 ולשים עליה ניר אפיה.
את ניר האפיה משומן.
לצקת את הבלילה וליישר.

אופים כ-10 דקות . האפיה מהירה וקצרה.
להפוך על מגבת מטבח נקייה ויבשה לגלגל כשחם ולהשאיר מגולגל עד שיתקרר.
כשהגלילה התקררה

לפתוח בעדינות ולמרוח במה שרוצים
 

אמרלדה

Active member
זה המתכון שאני מכירה
מתכון לטורט רולדה:

להקציף 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב וקשה
להוסיף בתנועות קיפול:
4 חלמונים
4\3 כוס קמח תופח ( או קמח רגיל עם 2\1 כפית אבקת אפיה)
כף שמן
קליפת לימון מגוררת
2 כפות מים מהברז
מערבבים לבלילה אחידה.

לשמן תבנית 27X33 ולשים עליה ניר אפיה.
את ניר האפיה משומן.
לצקת את הבלילה וליישר.

אופים כ-10 דקות . האפיה מהירה וקצרה.
להפוך על מגבת מטבח נקייה ויבשה לגלגל כשחם ולהשאיר מגולגל עד שיתקרר.
כשהגלילה התקררה

לפתוח בעדינות ולמרוח במה שרוצים
נקרא פשוט כמו שילדים אוהבים וקל, כמו שאני אוהבת. תודה רבה חנה'לה.
 
למעלה