רולדת שוקולד עם קרם וניל של פעם/רולדה אחת
מצרכים למתכון:
לרולדה:
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
2/3 (130 גר׳) כוס סוכר לבן
1 כף תמצית וניל
מעט מלח
1/4 כוס (35 גר׳) קמח לבן
1/4 כוס (35 גר׳) קורנפלור
1/4 כוס (35 גר׳) אבקת קקאו
לקרם:
חבילה אימסטנט פודינג וניל (80 גר׳)
כוס (240 מ״ל) חלב
חבילה (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
לקישוט:
100 גר׳ שוקולד מריר
1/3 כוס (83 מ״ל) מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
לקערה מנפים קמח, קקאו וקורנפלור
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים מלח ותמצית וניל
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוה חלבונים וסוכר לבן לקצף יציב.
מחממים תנור ל 210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.משמנים את הנייר.
מערבבים את החלבונים עם קערת החלמונים, מוסיפים את תערובת היבשים ובתנועות קיפול
עדינות מערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה, משטחים בעזרת כף או פלטה לעובי 2 ס״מ
מכניסים לתנור ל 8-10 דקות עד שהעוגה מקבלת גוון שזוף ומתייצבת, אבל עדיין רכה.
מוציאים מהתנור והופכים את העוגה עם נייר האפייה עליה לתוך מגבת גדולה, מסירים את נייר האפייה.
בעזרת מגבת מגלגלים את העוגה לרולדה ומניחים להתייצבות והתקררות.
מכינים את הקרם:
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.
כשהגלילה הצטננה, פורסים ופותחים בחזרה, ומורחים על כל העוגה מהקרם באופן אחיד ושווה.
מגלגלים שוב לרולדה. מכניסים למקרר לצינון.
מכינים קרם שוקולד:
במיקרוגל בקערה חסינת חום או על האש מרתיחים שמנת מתוקה, מוסיפים פנימה שוקולד מריר,
וממתינים דקה. מערבבים לתערובת חלקה.
מוציאים את הגלילה מהמקרר רצוי להניח על רשת צינון מעל נייר אפייה, ומוזגים את השוקולד על כל
חלקה העליון. מחזירים למקרר ומצננים.
העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.
**בבצק ניתן להמיר קורנפלור בקמח או בשקדים טחונים לאבקה
**אפשר למלא בכל מלית אחרת שאוהבים, ואפשר לוותר על הפודינג ולהכין רק קצפת ממיכל שמנת מתוקה עם
3-4 כפות אבקת סוכר
**אפשר לוותר על ציפוי השוקולד ולקשט באבק סוכר
כשהילדים שלי היו קטנים, הם אהבו עוגת רכבת מרולדה...כל שנה מחדש ליום ההולדת.
והנה, הזדמנות להחזיר עטרה ליושנה עבור הנכדים.
אבל עבר זמן ומתכון אין לי.
מחפשת מתכון לרולדה לבנה (קמח לבן רגיל) שממלאים ומצפים בקרם שוקולד (הפעם בקרם
קקאו, כדי שגם האלרגית תוכל לאכול), מבריק עם סוכריות למעלה, וכן מתכון לרולדה פשוטה
עם אבקת קקאו, שתצא חומה, שאמלא אותה בקצפת
אשמח גם למתכונים של העוגות וגם של הציפוי/מילוי. תודה רבה.