עוגיות בריאות: שיבולת שועל, טחינה, ושאריות ממיץ גזר. וזהו.

נאום1

New member
עוגיות בריאות: שיבולת שועל, טחינה, ושאריות ממיץ גזר. וזהו.

תוספת קטנה של מים, על מנת שהחומרים יידבקו.
ולאחר כחצי שעה - שעה בתנור, הן יוצאות נפלא. פריכות וטעימות ביותר.

רק אתגר אחד מחכה לפתרון - כמה שעות לאחר האפייה, העוגיות שהיו מאד פריכות מתחילות להתרכך.
העברה לצנצנת אטומה לא עזרה, ואחסון בקופסא מאווררת גם לא עזר.

הסברים? הצעות?
 
הייתי מוסיפה

מעט קמח, אבקת סודה לשתיה ומי שאוהב קצת קינמון.
&nbsp
בבקשה מתכון מסודר של טלטלים לעוגיות.
&nbsp
&nbsp
עוגיות שיבולת שועל וטחינה
&nbsp
&nbsp
מצרכים:
&nbsp
3/4 כוס (140 גרם) סוכר חום
&nbsp
1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית
&nbsp
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
&nbsp
3/4 כוס (80 גרם) שיבולת שועל שלמה או אינסטנט
&nbsp
3/4 כוס (100 גרם) קמח מלא
&nbsp
1/2 כפית סודה לשתייה
&nbsp
1/2 כפית קינמון
&nbsp
&nbsp
אופן הכנה:
&nbsp
מניחים בקערה טחינה, סוכר ומים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים פנימה שיבולת שועל וקינמון ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
מעבירים את הבצק לקירור של חצי שעה במקרר בקערה עטופה היטב.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
באמצעות שתי כפות מסדרים תלוליות בצק בכמות של כחצי כף עם מרווחים בין עוגיה לעוגיה.
&nbsp
אופים במשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות זהובות בשוליים, יציבות ומעט רכות במרכז.
מצננים באופן מוחלט ושומרים בצנצנת אטומה.
&nbsp
&nbsp
הערות:
&nbsp
אפשר להוסיף לעוגיות אגוזים ופירות יבשים בכמות שאוהבים. גם שוקולד צ'יפס ישתלבו פה מצוין.
אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון לחצי כוס, במיוחד אם מוסיפים תוספות מתוקות.
חשוב לקרר את הבצק חצי שעה כדי שהעוגיות ישמרו על צורה יפה באפייה.
אפייה של 15-16 דקות תניב עוגיות פריכות יותר, ואפייה של 12 דקות תניב עוגיות רכות.
&nbsp
 

נאום1

New member
השאיפה היא מינימום תעשייתיים (סוכר, קמח וסודה), לכן האתגר

 
למעלה