עוגיות בריאות

lirlurim

New member
עוגיות בריאות

שלום, השאלה הזאת לא קשורה ישירות לתזונה צמחית, אבל בכל זאת - לא מדובר בעוגיות בשריות
אחרי אוכל אני בדרך כלל מרגיש צורך לאכול משהו מתוק אבל קשה למצוא מתוקים שהם גם בריאים, אז החלטתי לנסות להכין משהו שיזכיר לי עוגיה וגם יהיה טעים ובריא (ואין לי שום רקע בהכנת עוגיות, ראו הוזהרתם). פשוט עירבבתי מצרכים שונים מתוך הנחה ששום דבר רע לא יכול לצאת מזה: קמח מלא, ביצים, שמן זית, שקדים קלופים, צימוקים, שיבולת שועל וסילאן. הכנסתי לתנור ויצא דווקא משהו נחמד ואפילו טעים (ובריא!). הבעיה היא שהעוגיות יצאו קצת יבשות, ורציתי לשאול האם יש לכם רעיון להתגבר על כך. אשמח לשמוע
תודה!
 

d a p h n a

New member
אפייה קצרה יותר, או כמות גדולה יותר

של ביצים או שמן. אגב, אני לא בטוחה לגבי השימוש של שמן זית, דווקא, כאן. יש לו טעם מאוד דומיננטי. אולי עדיף שמן צמחי אחר?
 

lirlurim

New member
שני דברים

גם אמא שלי אמרה שעדיף קנולה (כי לסויה התנגדתי). אני לא כ"כ מתמצא בסוגי שמנים. יש הצעה לשמן ספציפי שלדעתך ישפר את העוגיות? אגב, אחרי יום אני יכול לומר שאני חושב שעליתי על פטנט להרזיה: עוגיות בריאות משלשלות
הרבה כסף אפשר לעשות מזה...
 
בהרזיה אין "פטנטים"

משלשלים למיניהם ושאר מוצרים או "מאכלים" שמוכרים לנו כביכול לצורך הרזיה, רק גורמים יותר נזק לגוף. ובכל מקרה גם ההרזיה שאולי תבוא בעקבותיהם לא תחזיק מעמד הרבה זמן ובסוף תחזיר את הקילוגרמים שהורדת, עם ריבית. בהרזיה אין קיצורי דרך: רק תזונה נכונה ומאוזנת ופעילות גופנית.
 

lirlurim

New member
זה היה בצחוק...

ביטוי לחוסר הצלחה בהכנת העוגיות שלי... אני לא מאלה שזקוקים להרזיה...
 

שי264

New member
רעיון למתכון

יש פה קישור לעוגיות מצוינות שהכנתי כמה פעמים. הן יוצאות די דחוסות אבל זה טוב כי עוגיה שתיים מספקות... בלי חמאה, עם קמח מלא, דבש וטחינה- מומלץ לקנות טחינה מלאה כי הערכים התזונתיים שלה הרבההרבה יותר גבוהים!!! המתכון בריא, אני גם שמתי שמן זית והכמות היא ממש מזערית ככה שהוא משמש כמאחד לבצק ולא מורגש טעמו. לא שמתי ריבה כפי שרשום... ולגבי דיאטה- אפשר לשים במקום חלק מהדבש "כמו סוכר" למרות שזה הרבה פחות בריא ומזין... ובסהכ ביחס לעוגיות רגילות המתכון דיאטטי ובריא http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=160&ArticleID=268
 

lirlurim

New member
זה בדיוק מה שעשיתי!

עשיתי שני סוגי עוגיות. הסוג השני זה בדיוק מה שאמרת. רציתי עוגיות בטעם חלבה אז אכן עירבבתי דבש עם טחינה גולמית משומשום מלא. יצא באמת טעים
 

Uri Yurman

New member
על מייבש מזון שמעת?

מכשיר שיוצר דברים כמו עוגיות בלי אפייה, אלא רק בייבוש בטמפרטורה נמוכה (עד 40 מעלות), שלא פוגעת באנזימים והחלבונים שבמזון. ממתקים חיים לחלוטין, בלי רכיבי מזון מתועשים, אפשר להכין ממש בקלות. אני יכול להפנות אותך למאות מתכונים, מפשוטים מאוד למורכבים יותר.
 

lirlurim

New member
ממה זה שונה מתנור?

אני לא מהמבינים בתחום אבל תנור על 40 מעלות לא יספק את אותו האפקט? אגב, המשמעות של מה שאמרת שעוגיות שאני מכין באפיה בתנור כבר לא יכללו חלבונים בגלל האפיה?
 

Uri Yurman

New member
תשובה

אם יש לך תנור, על אופציית טורבו (כזה שמוציא אוויר חם עם מאוורר), שמסוגל להגיע לטמפרטורה כל כך נמוכה כמו 40 מעלות אז מעולה - התנור יכול לשמש כמייבש מזון לכל דבר! לגבי חלבונים, החלבונים לא "נעלמים" בבישול/אפייה / בחום גבוה. הם פשוט עוברים כל מני שינויים. בדיוק כמו שבני אדם (וחיות בכלל) מתים מעל 42 מעלות צלזיוס - כי החלבונים עוברים מוטציה ברמה כזאת שהגוף כבר לא יכול לתפקד.
 
הוספת לחות לעוגיות

אפשר להוסיף רסק תפוחי עץ ללא סוכר לעוגות ועוגיות ועל ידי כך לזכות בלחות שמושגת בדרך כלל על ידי שמן ו/או ביצים. אני מזמינה אותך להציץ במתכוני הבריאות שלי.
 
למעלה