עוגיות גרעינים טבעוניות - שאלה

jewel4

New member
עוגיות גרעינים טבעוניות - שאלה

אני רוצה להכין עוגיות מגרעינים למיניהם (חמניה, דלעת, שומשום)

בגירסא הרגילה מכינים אותם עם חלבון ביצה שיחזיק את כל הגרעינים יחד.
מה לעשות בשיטה הטבעונית?
שמתי טחינה גולמית, אבל זה לא מחזיק.

אני לא מוסיפה להם סוכר כי הוספתי חמוציות. הטעם טוב אבל זה התפורר ברגע שהוצאתי מהתנור ועכשיו זה מין גרנולה...
זה טעים ואני מתכוונת להוסיף את זה לקינואה או משהו..
אבל רציתי עוגיות.

למישהו יש רעיון איך להדביק את העניין הזה?

תודה
 

Ofericko

New member
כמה אופציות:

אם מדובר בעוגיות מהכיוון המתקתק, אפשר לנסות להוסיף לתערובת בננה מעוכה או קצת רסק פתוחים.
כמו"כ, הייתי מנסה לשלב זרעי פשתן טחונים.
 

ladybug6

New member
ג'ל פשתן יעשה את העבודה

תשרי זרעי פשתן טחונים במים (נראה לי שמשהו כמו כף על חצי כוס מים) לחצי שעה - שעה, תסנני את הנוזל הצמיגי שנוצר מהגרגרים (אפשר גם לאכול אותם אבל זה מוסיף טעם שאולי לא תרצי), ואת הנוזל הזה אפשר לערבב עם התערובת. זה יעבוד יותר טוב אם תוסיפי לזה גם סוכר.
לא ניסיתי עדיין בעצמי אבל אני יודעת ממתכונים דומים שזה אמור לעבוד. נשמח אם תחזרי לדווח :)
 

jewel4

New member
תודה, אני בהחלט אנסה..

בטח יקח לי כמה ימים כי כרגע יש ערימה של גרנולה שצריך לסיים.....

מעדיפה לא להוסיף סוכר, מנסיון קודם זה מעוות את הטעם של הגרעינים.

שבוע טוב

(ואם כבר נוזל צימיגי, אולי אנסה גם עם טפיוקה..)
 
טפיוקה עם מים

תיתן תוצר צמיגי משהו אבל בהחלט ייתכן שעם הגרנולה שלך זה יעבוד לייצר עוגיות.

את יכולה לערבב את הגרנולה הזו עם עמילן טפיוקה וכמה כפות קמח, מעט מים וטיפה שמן ולעשות תערובת שאותה תוכלי לשטוח על תבנית ולסמן עוגיות אחרי האפיה מיד בצאתה מהתנור או לקרוץ ממנה עוגיות
 
למעלה