עוגיות השקדים שבמתכון הבא,האם מתאימים לסוכרתיים?
קיבלתי מחברתי מתכון לעוגיות, לפי הבנתה, הם דלות הפחמימות.
אשמח לחוות דעתכם האם יתאימו לחולי -סוכרת,מבלי להעלות את רמת ההסוכר -לאחר אכילתם.
המתכון לעוגיות מהירות
ב- 2 - 3 דקות עבודה.)
המצרכים הדרושים:
כוס וחצי שקדים טחונים דק.
1/2 כוס שומשום
ביצה אחת
2 כפיות שמן-זית
1/2 כפית מלח
אופצייה: מעט קינמון לפיזור,למי שאוהב טעם קינמוני.
ההכנה:
1.מערבבים כול המצרכים ביחד בקערה,וללוש כמה שניות.
ולהניח את הבצק על משטח עבודה יבש, שעליו מונח ניר -אפיה.
ולפזר מעט קינמון.
2. לכסות את הבצק בניר -אפיה נוסף ,ומעליו מרדדים במערוך -
עד לקבלת בצק דק.
3. להסיר את ניר -האפיה העליון, שעליו רידדנו את הבצק.
4. על הבצק לסמן קוים שתי - וערב, (צורת ריבועים),
אפשר לסמן קווים בגלגלת ,או בסכין חדה.
ולהכניס לתבנית ,ביחד עם ניר -האפייה, ולהניח בתנור .
5. לאפות כ- 15 דקות ,בחום בינוני - 180 מעלות.
ולבדוק שהעוגיות מקבלות גוון זהוב -ומעט שחום ,ואז
- להפוך לצד השני לעוד כ-8 -10 דקות ,עד לגוון זהוב-שחום.
ולהוציא מהתנור ולצנן.
לאחר הצינון ,לעבור בסכין על הפסים שסומנו לקבלת ריבועים.
אופציה נוספת:
אם לא פזרתם קינמון על הבצק,אפשר לעשות זאת גם לאחר הוצאת העוגיות מהתנור,בעודן חמות,לפזר מעליהם מעט קינמון,ולהמתין עד לצינון .
לשמור בצנצנת סגורה היטב במכסה .
כמובן שאפשר להכין גם ללא קינמון .
וכמובן אשמח לתגובות,
האם לדעתכם העוגיות מתאימות לחולי סוכרת ?
קיבלתי מחברתי מתכון לעוגיות, לפי הבנתה, הם דלות הפחמימות.
אשמח לחוות דעתכם האם יתאימו לחולי -סוכרת,מבלי להעלות את רמת ההסוכר -לאחר אכילתם.
המתכון לעוגיות מהירות
המצרכים הדרושים:
כוס וחצי שקדים טחונים דק.
1/2 כוס שומשום
ביצה אחת
2 כפיות שמן-זית
1/2 כפית מלח
אופצייה: מעט קינמון לפיזור,למי שאוהב טעם קינמוני.
ההכנה:
1.מערבבים כול המצרכים ביחד בקערה,וללוש כמה שניות.
ולהניח את הבצק על משטח עבודה יבש, שעליו מונח ניר -אפיה.
ולפזר מעט קינמון.
2. לכסות את הבצק בניר -אפיה נוסף ,ומעליו מרדדים במערוך -
עד לקבלת בצק דק.
3. להסיר את ניר -האפיה העליון, שעליו רידדנו את הבצק.
4. על הבצק לסמן קוים שתי - וערב, (צורת ריבועים),
אפשר לסמן קווים בגלגלת ,או בסכין חדה.
ולהכניס לתבנית ,ביחד עם ניר -האפייה, ולהניח בתנור .
5. לאפות כ- 15 דקות ,בחום בינוני - 180 מעלות.
ולבדוק שהעוגיות מקבלות גוון זהוב -ומעט שחום ,ואז
- להפוך לצד השני לעוד כ-8 -10 דקות ,עד לגוון זהוב-שחום.
ולהוציא מהתנור ולצנן.
לאחר הצינון ,לעבור בסכין על הפסים שסומנו לקבלת ריבועים.
אופציה נוספת:
אם לא פזרתם קינמון על הבצק,אפשר לעשות זאת גם לאחר הוצאת העוגיות מהתנור,בעודן חמות,לפזר מעליהם מעט קינמון,ולהמתין עד לצינון .
לשמור בצנצנת סגורה היטב במכסה .
כמובן שאפשר להכין גם ללא קינמון .
וכמובן אשמח לתגובות,
האם לדעתכם העוגיות מתאימות לחולי סוכרת ?