עוגיות חמאת בוטנים
עוגיות חמאת בוטנים
כ-18 עוגיות
125 גר' חמאה רכה
120 גר' סוכר חום בהיר
140 חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
175 גר' קמח מלא/קמח כוסמין/קמח ללא גלוטן
1 כפית אבקת סודה לשתיה
עוגיות חמאת בוטנים
כ-18 עוגיות
125 גר' חמאה רכה
120 גר' סוכר חום בהיר
140 חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
175 גר' קמח מלא/קמח כוסמין/קמח ללא גלוטן
1 כפית אבקת סודה לשתיה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
- בקערה מקציפים ידנית את החמאה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את חמאת הבוטנים, הביצה ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
- מנפים לקערה נוספת את הקמח ואבקת הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת השניה בערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנטפים כמות של כף מלאה במרווחים של 3 ס"מ.
- אופים כ-12 דקות או עד שהעוגיות משחימות ופריכות בשוליים.
- מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות, מעבירים לצינון מלא על רשת.
- העוגיות נשמרות כשבוע בצנצנת אטומה (לאחר צינון מלא).