עוגיות חמאת בוטנים

  • פותח הנושא TCHM
  • פורסם בתאריך

TCHM

New member
עוגיות חמאת בוטנים

עוגיות חמאת בוטנים

כ-18 עוגיות

125 גר' חמאה רכה
120 גר' סוכר חום בהיר
140 חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
175 גר' קמח מלא/קמח כוסמין/קמח ללא גלוטן
1 כפית אבקת סודה לשתיה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
  2. בקערה מקציפים ידנית את החמאה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את חמאת הבוטנים, הביצה ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
  3. מנפים לקערה נוספת את הקמח ואבקת הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת השניה בערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מנטפים כמות של כף מלאה במרווחים של 3 ס"מ.
  5. אופים כ-12 דקות או עד שהעוגיות משחימות ופריכות בשוליים.
  6. מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות, מעבירים לצינון מלא על רשת.
  7. העוגיות נשמרות כשבוע בצנצנת אטומה (לאחר צינון מלא).
 
למעלה