עוגיות מלוחות טעימות

awareness3

New member
עוגיות מלוחות טעימות


הכנתי ממתכון שפורסם ב mako ולא היה צריך להתאמץ לטבען

עוגיות מלוחות עם קצח

150 גרם חמאה - השתמשתי במחמאה כי נגמר שמן הקוקוס והזמן הספיק רק כדי להגיע למכולת השכונתית...
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות מיונז - כי היה לי סופסופ מיונז קשיו קוקוס

כוס וחצי קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
100 גרם צפתית קשה או גבינה עיראקית קשה, מגוררת גס - גבנ"צ טבעונית מעדן שחיפשתי מה לעשות איתה
50 גרם קצח
אופן ההכנה:
1. מערבבים במעבד מזון את החמאה, הסוכר והמלח.

2. מוסיפים את המיונז, הקמח ואבקת האפייה ומעבדים עד שמתקבל בצק.

3. מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מוסיפים את הגבינה, לשים ביחד ויוצרים כדור. מניחים במקרר כשעה.

4. יוצרים מהבצק עיגולים בגודל של מטבע של חצי שקל, מפזרים את הקצח ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

טעים!!!
נטרף ללא שאלות מיותרות
 

נטאשKה

New member
מה מוסיף לדעתך

הקשיו-מיונז לטעם? אני לא אהבתי מיונז גם כשאכלתי מוצרים מן החי והשאלה היא האם הוא קריטי למתכון.
כבר כמעט נגמרו לי האופציות בהקפאה וזה הזמן לאפות מחדש
 

awareness3

New member
האמת שזו פעם ראשונה שאני מכינה אותן

במתכון כתוב: "המיונז משפר את המרקם והופך אותן לנימוחות ונמסות בפה"
והן אכן טעימות ונימוחות, אבל לא בדקתי ללא מיונז
 

vegetalien

New member
סליחה, אבל הייתי חייב

מיונז מקשיו? אני בטוח שאני לא הראשון שחושב שהמונח קשיונז יהיה הולם יותר.
 
למעלה