עוגיות מעמול

עוגיות מעמול

דרגת קושי - 3 החומרים לבצק ½ 2 חבילות מרגרינה ללא מלח (500 גרם) 1 ק"ג קמח רגיל ¾ כוס חלב פושר (אפשר להמיר ב-מיץ תפוזים) 1 שקית אבקת אפיה החומרים למילוי - 1 חבילת תמרים ללא חרצנים/ממרח תמרים (300 גרם) +מעט קינמון +מעט מרגרינה – לבשל על אש קטנה עד להמסה. - אפשר למלא גם בריבה+קוקוס+ אגוזים קצוצים, - אגוזים קצוצים +רחת לוקום. הערה - אם משתמשים בממרח תמרים – אין צורך לבשל על האש. אופן הכנת הבצק לחמם את החלב – לפושר. להמיס על אש נמוכה את המרגרינה. בקערה לערבב את החומרים, להוסיף את החלב הפושר ואת המרגרינה המומסת. ליצור בצק ולהניח למנוחה כ-10 דקות. על משטח מקומח לפתוח מהבצק עלה דק מאוד ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס. למלא כל עיגול במלית ולקפל ל- ½. להדק בצדדים. לצבוט מעל העוגיות ובצדדים, עם מכשיר צביטה (ניתן לרכוש במרכולים הגדולים). אופן הכנת מילוי התמרים המגולענים על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, להמיס את התמרים (ללא החרצנים) ולהוסיף מעט קינמון ומעט מרגרינה. מערבבים עד להמסה. המלית צריכה להיות חלקה. במקום לקרוץ עוגיות בכוס, אפשר לפתוח עלה דק כשמעליו מפזרים את המילוי ואז מגלגלים לרולדה שאותה פורסים לעוגיות. אפשר להכין את הרולדה הממולאה ולהשאירה שלמה , בסוף למרוח מעל מעט ביצה ולפזר סומסום. לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ-30 דקות. לאחר האפיה של העוגיות/רולדות, לפזר אבקת סוכר.
 
למעלה