עוגיות מרוקאיות

GALI21TR

New member
מרכיבים

80 מ”ל מים
80 מ”ל שמן קנולה
130 גרם סוכר
2 ביצים גדולות
50 גרם חמאה מומסת
חצי ק”ג קמח
1 שקית אבקת אפייה
רבע כוס שומשום מלא

אופן ההכנה

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות ומרפדים תבנית ארקוסטיל בנייר אפיה.
מערבבים את המים,הכוסכר,ביצים,חמאה,שמן עם מטרפה במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לאחר מכן את הקמח,אבקת אפייה והשומשום וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
עוטפים את העיסה שהתקבלה בניילון נצמד למשך חצי שעה.
חותכים את הבצק ל2 חתיכות שוות ומרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי ס”מ.
לאחר מכן חותכים את הבצק לקוביות באורך 10 ס,מ ורוחב 3 ס”מ בעזרת גלגלת חיתוך לפיצה או סכין חדה.
מניחים בתבנית ומחוררים את הבצק עם מזלג.
אופים במשך רבע שעה,ניתן גם באמצעות תבנית ייעודית על אבן שמוט.
 
למעלה