עוגיות מרקיז שוקולד - עזרה בבקשה

סביון1

New member
עוגיות מרקיז שוקולד - עזרה בבקשה

שלום,

עשיתי את המתכון הזה והעוגיות השטתחו באפיה. למישהו יש מושג למה?

תודה רבה לעונים
סביון
 

bali

New member
מנהל
שני טיפים שקיבלתי

1. לגלגל את העוגיות קודם בסוכר רגיל ואז באבקת סוכר.
2. להקפיא את העוגיות לאיזה רבע שעה לפני האפייה, ומשם ישר לתנור.
 

סביון1

New member
תודה

אני דוקא חששתי שאולי זה קרה מפני שהתנור לא היה מספיק חם ושאולי צריך להעלות את החום שלו. השאלה האם הקפאה של רבע שעה לא תחמיר את המצב כי יקח לעוגיות יותר זמן להתחמם?
 

bali

New member
מנהל
המטרה היא שהן יישארו קרות במרכז כמה שיותר זמן

מה שגרם להן להשתטח הוא שהן נאפו מהר מדיי והחום "המיס" אותן מדיי.

העוגיות האלה אמורות להישאר עם מרכז רך ופאדג'י, כלומר לא אפוי עד הסוף.
 

סביון1

New member
הבנתי. הן יצאו דוקא רכות מאד, נדמה לי אפילו

שלא נאפו מספיק (בגלל זה חשבתי שאולי החום היה נמוך). בכל מקרה אנסה להקפיא אותן בפעם הבאה לרבע שעה כמו שכתבת. המון תודה וערב טוב!
 

bali

New member
מנהל
אולי הן לא נאפו מספיק

והחום לא היה כמו שכתוב, אבל זו לא הסיבה שהן השתטחו


ספרי בפעם הבאה אם הן הצליחו יותר.
 

שגיב23

New member
אני אופה אותן במנג'טים

פיתרון קל ואפקט מוצלח - צריך לזכור הן מכפילות נפח באפייה אז גודל המנג'ט כפול מגודל הכדור
לא קראתי את המתכון אבל העיסה צריכה להיות במקרר לפחות 4 שעות
ואז בעזרת כפית מגרדים כדורונים
 

שגיב23

New member
בהמשך לטיפ של bali

גלגול טוב בסוכר ואז באבקת סוכר
לפני הכניסה לתנור כדאי לפזר עוד קצת אבקת סוכר

והכי חשוב בתנור הן צריכות לתפוח והסימן שזה מוכן כשהשוקולד מבריק ורך - לא נוזלי
 
למעלה