עוגיות /עוגת תפוזים?

עוגיות /עוגת תפוזים?

בגן של הבת שלי לומדים על הפרדס..וחשבתי להכין להם עוגת תפוזים או עוגיות תפוזים ..אבל אין לי מושג איך.. האם יש חותכנים בצורת תפוז? אשמח למתכונים אם יש לכם..או כל רעיון אחר. תודה!
 

צוצונת

New member
עוגת תפוזים בחושה

בתבנית אינגליש קייק. 3 ביצים שלימות 1 כוס סוכר 100 גר' מרגרינה או חמאה 2 כוסות קמח תופח 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי קליפת תפוז מגוררת להקציף במיקסר את הביצים עם הסוכר ל- 10 דקות לפחות עד שהתערובת תפוחה ואורירית, להוסיף את החומרים היבשים ואת החמאה ולהקציף עוד כ- 5 דקות, להוסיף את הנוזלים ולערבל עד לקבלת תערובת לשפוך לתבנית משומנת ולאפות כחצי שעה לבדוק בעזרת קיסם שיוצא יבש אם העוגה מוכנה. לצנן מעט ולפזר אבקת סוכר מעל.
 
ברוכה הבאה../images/Emo24.gifלפורום שלנו

מקווה מאוד שתהני איתנו. מציעה לך לחפש בלוח המתכונים של הפורום.
 

מירבלי

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif לגבי החותכנים

בצורת תפוז אז יש וניתן לרכוש אותו בתבליני הכפר ברשל"צ
 

קישלורן

New member
יש לי מתכון לעוגת תפוזים

עם תפוז שלם שמרסקים במג'ימיקס. אם את מעוניינת תשלחי מסר ואני אקליד מחר. עכשיו למיטה, לילה טוב.
 

קישלורן

New member
עוגת תפוזים ביתית

מוקדש לכל מי שאוהב עוגה עם טעם וניחוח תפוזי, מרקם כבד ורטוב כמוני תפוז שלם (כולל הקליפה) לעבד במג'ימיקס (להוציא חרצנים במידת הצורך) 3 ביצים כוס סוכר כוס קמח תופח 1/2 כוס קורנפלור כפית אבקת אפיה קורט מלח תמצית וניל / קוניאק 180 גר' חמאה / מרגרינה מומסת תבנית מס' 24
 

Big Mama 1

New member
קישי מתוקה שלי ../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

אני מחפשת את המתכון הזה כבר שנים! איזה כייף, בסוף שבוע הקרוב אנחנו נוסעים לאילת, ותמיד אני מכינה עוגה לדרך, וגם שיהיה לי בחדר אם הילד ירצה לנשנש משהו. עכשיו בזכותך תהיה לי עוגה חדשה ועוד תפוזית כמו שאני אוהבת!!! ממש ממש שימחת אותי. תודה.
 
קיש../images/Emo2.gif איפה אופן ההכנה? רוצה להעלות

ללוח המתכונים. חבל המתכון מעולה. אולי תרשמי מחדש את המתכון יחד עם אופן ההכנה? תודה
 

קישלורן

New member
ככה זה רשום לי במחברת -

ההמשך בטח צריך להיות משהו כמו - לערבב יחד, לשים בתבנית משומנת או עם נייר אפייה ולתנור.
 
לא מקציפים לחוד את הביצים?

אולי תנסחי משהו ונסיים את המתכון? רוצה כבר להעלות אותו.
 

קישלורן

New member
זו עוגה בחושה

לא צריך להקציף בנפרד אפשר להוסיף למג'ימיקס הכל או פשוט לערבב את החומרים - אין הקצפה נפרדת או משהו כזה ממה שזכור לי. הניסוח הוא מה שרשמתי בתגובה הקודמת - אני לא יודעת מה לרשום חוץ מזה.
 

צוצונת

New member
עוגת תפוז של רות סירקיס

לתבנית מס' 24 150 גר' מרגרינה או חמאה ללא מלח 4 ביצים 1 תפוז 1/2 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות קמח תופח 2/3 כוס מיץ תפוזים סחט טרי 1/2 כוס אגוזים קצוצים 1. מוציאים את המרגרינה והביצים מבעוד מועד, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר. 2. שוטפים היטב את התפוז אך אין מקלפים אותו. מזירים את שתי קצות התפוז, חוצים את התפוז לאורכו ומסלקים את החלק המרכזי הלבן למנוע מרירות. חותכים כל חצי תפוז לטריזים משולשים ומסלקים את הגרעינים . לבסוף חותכים את כל הטריזים לחתיכות קטנות יותר שמים הכל בממחה ומפעילים לדקה או עד שהתפוז וקליפתו נקצצים לגמרי ומתקבלת מחית אחידה. 3. בקערה גדולה של המערבל מקציפים אצ המרגרינה עם הסוכר מוסיפים את הביצים השלימות וממשייכם להקציף. מוסיפים את תמצית הוניל ואת מחית התפוז. לבסוף מוסיפים לסירוגין את הקמח ואת המיץ מערבלים במהירות נמוכה בעת ההוספה ולאחריה עד שנוצר בצק אחיד.את האגוזים מוסיפים בבחישה ידנית. 4. משמנים את תבנית האפייה ומעבירים אליה את הבצק. אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. אם בצק רטוב נדבק לקיסם, ממשיכים לאפות עוד 10 דקות ובודקים שוב. 5. מצננים את העוגה בתבנית כ- 20 דקות ומשחררים אותה. אפשר לפזר על העוגה באבקת סוכר או למרוח אותה בקרם בטעם תפוז. מקור המתכון : רות סירקיס
 
ממליצה על עוגת התפוזים ההפוכה

של אהרוני, מלבד העובדה שהיא עשויה מתפוזים רואים את פלחי התפוז. פנינה
 

ליגל2

New member
דווקא עשיתי אותה ןהיא לא זכתה

לתגובות נלהבות. המרירות של קליפת התפוז לא הייתה אהובה במיוחד למרות שחיצונית היא נראית יפהפיה. יש את עוגת המיץ של יעל מוינה מ - YNET מעולה. כשאגיע לבית אקליד אותה.
 
עוגת תפוזים אוורירית וטעימה

מתכון: עוגת תפוזים אוורירית וטעימה רכיבים: 6 ביצים מופרדות מס' 2 (או 5 ביצים מס' 1) כוס וחצי סוכר 2 שקיות סוכר וניל 1/2 כוס שמן קנולה 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי קליפה מגוררת מתפוז שלם ומלימון שלם 2 כוסות קמח תופח אופן הכנה: 1) מערבבים במיקסר את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס שמן , 3/4 כוס מיץ תפוזים וקליפת התפוז והלימון המגוררת. 2) מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח. 3) מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף קשה ומקפלים לתוך התערובת . אופים בתבנית עגולה מס' 26 או בתבנית קוגלהוף גבוהה (עם ארובה) בחום 160 מעלות בערך 40 דקות. (כך זה בתנור שלי, כדאי לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה...). העוגה יוצאת גבוהה מאד. הערות: הכוס מכילה 250 c.c . עוגה שמזכירה לי את הריחות הטובים של הבישולים בבית אמי ביום שישי. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה