עוגיות פריכות שנחטפות
עוגיות פריכות שנחטפות / חנה גולדשטיין
3 כוסות קמח לבן רגיל
כוס סוכר
שקית א.אפיה
קורט מלח
שקית סוכר וניל
200 גר' חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
כפית ברנדי או תמצית וניל
ביצה
מכניסים למעבד מזון את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה, המלח והחמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות. מעבדים בפולסים עד שיש בצק פירורי. מוסיפים את הביצה ותמצית וניל ומעבדים עוד קצת עד שהבצק מתגבש. אם הבצק לא מתגבש מספיק, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש לכדור.
מקררים את הבצק במקרר חצי שעה כשהוא משוטח קצת ועטוף בניילון נצמד.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר תוך הוספת קמח לפי הצורך יוצרים עוגיות בצורות הרצויות עם חותכנים.
טובלים את העוגיות בעדינות בקצת סוכר או סוכר מעורבב עם קינמון או בסוכריות יום הולדת קטנות צבעוניות, או שנועצים סוכריות קצת יותר גדולות על העוגיות.
מסדרים בתבנית אפיה משומנת קלות או מרופדת בנייר אפיה, במרווחים כיוון שהעוגיות יתפחו קצת.
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
מקור: חנה גולדשטיין