עוגיות קרן לשבוע טוב
את העוגיות האלה למדתי בהשראת חברה טובה שלי, קרן.
מדובר בעוגיות פריכות בטעם קקאו שמבקום חמאה השתמשנו בהן בשמן קוקוס, שנותן להן טעם עדין של קוקוס. זה גם הופך אותן לפרווה ולקצת יותר בריאות (שמן קוקוס נחשב מאד בריא).
אפשר להכין אותן עם תחליף סוכר או עם סוכר רגיל, לבחירתכם. בשני המקרים הן יוצאות מצויינות.
לבערך 40 עוגיות
130 גרם קמח (כוס פחות כף)
1-2 כפות קקאו (תלוי כמה אתם רוצים טעם שוקולדי או שירגישו יותר את הקוקוס)
80 גרם שמן קוקוס (מחממים אותו 20 שניות במיקרוגל רק עד שהוא קצת מתרכך, לא להמיס לרמת נוזל - 80 גרם זה בערך 4 כפות של שמן מוצק)
50 גרם אבקת סוכר או 1/4 כוס תחליף סוכר
1 ביצה קטנה טרופה
אופן ההכנה:
במג'ימיקס או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, סוכר, אבקת קקאו ושמן קוקוס לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה הטרופה בהדרגה תוך עיבוד עד שהבצק מתאחד. אולי לא תצטרכו להשתמש בכל הביצה, לכן להוסיף בהדרגה.
אוספים את הבצק ומגלגלים אותו לגליל בקוטר שאתם רוצים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לרבע שעה.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית של התנור בנייר אפייה.
פורסים את גליל הבצק לפרוסות בעובי חצי סנטימטר בערך ומסדרים בתבנית.
העוגיות לא ממש תופחות באפייה אז אפשר להשאיר רווחים די קטנים בין העוגיות.
אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות יציבות.
מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
את העוגיות האלה למדתי בהשראת חברה טובה שלי, קרן.
מדובר בעוגיות פריכות בטעם קקאו שמבקום חמאה השתמשנו בהן בשמן קוקוס, שנותן להן טעם עדין של קוקוס. זה גם הופך אותן לפרווה ולקצת יותר בריאות (שמן קוקוס נחשב מאד בריא).
אפשר להכין אותן עם תחליף סוכר או עם סוכר רגיל, לבחירתכם. בשני המקרים הן יוצאות מצויינות.
לבערך 40 עוגיות
130 גרם קמח (כוס פחות כף)
1-2 כפות קקאו (תלוי כמה אתם רוצים טעם שוקולדי או שירגישו יותר את הקוקוס)
80 גרם שמן קוקוס (מחממים אותו 20 שניות במיקרוגל רק עד שהוא קצת מתרכך, לא להמיס לרמת נוזל - 80 גרם זה בערך 4 כפות של שמן מוצק)
50 גרם אבקת סוכר או 1/4 כוס תחליף סוכר
1 ביצה קטנה טרופה
אופן ההכנה:
במג'ימיקס או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, סוכר, אבקת קקאו ושמן קוקוס לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה הטרופה בהדרגה תוך עיבוד עד שהבצק מתאחד. אולי לא תצטרכו להשתמש בכל הביצה, לכן להוסיף בהדרגה.
אוספים את הבצק ומגלגלים אותו לגליל בקוטר שאתם רוצים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לרבע שעה.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית של התנור בנייר אפייה.
פורסים את גליל הבצק לפרוסות בעובי חצי סנטימטר בערך ומסדרים בתבנית.
העוגיות לא ממש תופחות באפייה אז אפשר להשאיר רווחים די קטנים בין העוגיות.
אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות יציבות.
מצננים ושומרים בקופסה אטומה.