עוגיות ריבה

שגיב23

New member
עוגיות ריבה

וכמו שאני מכנה אותן ביס ריבה
בדיוק ביס לא מתפורר ולא מלכלך

עוד מעט העלה תמונה של הטקסטורה המתכון :

200 גר' מחמאה
3 כוסות קמח
1 ביצה
סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
אבקת אפייה 1

מתחילים עם חמאה וקמח (ושאר החומרים היבשים - אבקת אפייה וסוכר במקרה זה) ומעבדים למרקם פירורי, ואז מוסיפים את הביצה והנוזלים, תוך כדי עיבוד ובהדרגה עד שהבצק מתאחד. כשמוסיפים נוזלים חשוב לא להוסיף אותם בבת אחת, אלא לאט ותוך כדי עיבוד, רק כמה שצריך. אני לפעמים מוסיפה אותם ממש כף אחרי כף.
חשוב לעבד כמה שפחות כדי שהבצק יישאר פריך.

ותודה לענבל שתיקנה לי את תהליך העיבוד
 

שגיב23

New member
הטקטסטורה

אפייה זריזה ביותר כי הם יוצאים דקים
אני השתמשתי בחותכנים שלי של הבצק סוכר
קורץ מניח על הנייר אפייה את החותכן לחוץ ונותן מעיכה קלילה כדי ליצור את ההטבעה

הדוגמא נשארה גם אחרי האפייה
 
למעלה