עוגיות ריבה
וכמו שאני מכנה אותן ביס ריבה
בדיוק ביס לא מתפורר ולא מלכלך
עוד מעט העלה תמונה של הטקסטורה המתכון :
200 גר' מחמאה
3 כוסות קמח
1 ביצה
סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
אבקת אפייה 1
מתחילים עם חמאה וקמח (ושאר החומרים היבשים - אבקת אפייה וסוכר במקרה זה) ומעבדים למרקם פירורי, ואז מוסיפים את הביצה והנוזלים, תוך כדי עיבוד ובהדרגה עד שהבצק מתאחד. כשמוסיפים נוזלים חשוב לא להוסיף אותם בבת אחת, אלא לאט ותוך כדי עיבוד, רק כמה שצריך. אני לפעמים מוסיפה אותם ממש כף אחרי כף.
חשוב לעבד כמה שפחות כדי שהבצק יישאר פריך.
ותודה לענבל שתיקנה לי את תהליך העיבוד
וכמו שאני מכנה אותן ביס ריבה
בדיוק ביס לא מתפורר ולא מלכלך
עוד מעט העלה תמונה של הטקסטורה המתכון :
200 גר' מחמאה
3 כוסות קמח
1 ביצה
סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
אבקת אפייה 1
מתחילים עם חמאה וקמח (ושאר החומרים היבשים - אבקת אפייה וסוכר במקרה זה) ומעבדים למרקם פירורי, ואז מוסיפים את הביצה והנוזלים, תוך כדי עיבוד ובהדרגה עד שהבצק מתאחד. כשמוסיפים נוזלים חשוב לא להוסיף אותם בבת אחת, אלא לאט ותוך כדי עיבוד, רק כמה שצריך. אני לפעמים מוסיפה אותם ממש כף אחרי כף.
חשוב לעבד כמה שפחות כדי שהבצק יישאר פריך.
ותודה לענבל שתיקנה לי את תהליך העיבוד