עוגיות שוקולד-עדשים

א ו ר3

New member
עוגיות שוקולד-עדשים

בעיקרון המתכון אמור להיות עם עדשי M&M שהם יותר קטנים וחמודים, אבל מכיוון שלא היה במכולת הסתפקנו בעדשים רגילים של עלית , בכל מיקרה יצא טעים!!
וקרדיט לזיו על הצילום ...
 

א ו ר3

New member
כן בוודאי !

עוגיות שוקולד-עדשים (יוצא בערך30 עוגיות ) -250 גר' חמאה רכה - 3/4 כוס סוכר -3/4 כוס דחוסה סוכר חום - 1 כפית תמצית וניל - 1 ביצה - 1 חלמון - 2 ורבע כוסות קמח - 1/3 כוס קקאו - 1/4 כפית מלח -1 כפית סודה לשתיה - 1 כוס שוקולד צ'יפס - 1 כוס עדשים צבעוניות מחממים תנור ל180 מעלות, ממיסים את החמאה במיקרו, ומערבבים איתה את שאר החומרים ע"פ הסדר, אם התערובת יוצאת רכה מדיי לעיצוב עוגיות מכניסים ל20 דק' למקפיא... יוצרים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ ונועצים בהם את העדשים , אפשר גם לשים שוקולד-צ'יפס לבן, שוקולד מריר קצוץ... או כל מה שבא , מכניסים לתנור ואופים 10-12 דק', אם רוצים עוגיות יותר רכות- 10 דק'... מצננים ומאחסנים בכלי אטום.. בתיאבון..!!
 

homets

New member
העוגיות נראות ../images/Emo59.gif

רכות ונימוחות כמו שאני אוהבת
תודה רבה על השיתוף והמתכון! נטלי
 

א ו ר3

New member
בקשר לרכות ונימוחות

הם היו ככה אחרי שיצאו מהתנור .. כמובן, אבל אחרי כמה שעות הן קצת התייבשו והתקשו מבפנים מה שאיכזב אותי מעט... כי אני גם אוהבת עוגיות "נימוחות" ו"רטובות" קצת מבפנים ... יש לך איזה עצה איך אפשר שהם יצאו יותר רכות ועסיסיות מבפנים ויישמרו ככה?
 

McBlack

New member
לא הייתי קוראת לעצמי מומחית (חובבנית בקושי),

אבל למתכוני העוגיות הנימוחות שהכנתי היה מכנה משותף - זמן אפייה קצר בכמה דקות כך שלא ייאפה לחלוטין מבפנים וכן ריכוז שוקולד גבוה יחסית. יכול להיות שרק אחד מהם יספיק... ניחא. מקווה שעזרתי במשהו
 

homets

New member
צודקת../images/Emo45.gif

וואי, נהיה לי חשק לעוגיות שוקולד נימוחות
נטלי
 
למעלה