עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס


היי,
אשמח למתכון מומלץ להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס.
לרוב עושה את המתכון של אופנהמייר אבל בא לי לגוון


תודה לעונים
 
אצלי :

אין שוקולד צ'יפס .
קוצצת שוקלד מריר במקום, תמיד קצת יותר ממה שצריך.
להוסיף מלח ,פי שניים מהכתוב.
הבצק נח במקרר בין 36 ל-72 שעות .
אחרי שקרצתי עוגיות מכניסה שוב למקרר לשעתיים.
מכינה עוגיות ענקיות ,פי 4 מהסטנדרט.
כל מתכון מבוסס על אופניימר שמבוסס על נסטלה.
את הטיפים הגניבו לי ממאפייה בניו יורק שמכינה לטעמי את העוגיות הכי טעימות.
VESUVIO BAKERY - זו המאפייה.
 

ybo4

New member
מה שאני עושה:

בהחלט את המתכון של אופנהיימר, בשני (ולעיתים עוד אחד) שינויים שהופכים את העוגיות לנפלאות:
א. מכינה תמיד כמות כפולה ומוסיפה בסוף שקית אחת של שוקולדצי'פס שחור ואחת לבן.
ב. מחליפה חלק מהחמאה על פי המתכון ברסק תפוחים/מנגו.
ג. ממש לא תמיד - אבל כשמתחשק לי: מוסיפה מספר טיפות של תמצית מי א-זהאר.
 

Maldini Girl

New member
אין לי מתכון אבל יש לי המלצה ששדרגה לי את העוגיות פלאים

במקום השוקולד צ'יפס הרגילים (אלו שקונים בסופר) משתמשת בשוקולד מריר רגיל חתוך לקוביות. שדרג לי את העוגיות מאד.
 

נטעליג

New member
בנוסף לשוקולד- אוכמניות מיובשות ואגוזי מלך (או פקאנים)

כן, אוכמניות (סגולות) ולא חמוציות (אדומות).
 

חנהפ

Active member
יש לי בבלוג הרבה מתכונים עם שוקולד צ'יפס

למשל זה: [URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/03/blog-post_2.html[/URL]


רכיבים:
150 גר' מחמאה
1/3 1 כוסות סוכר חום כהה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתיה
3/4 1 כוסות קמח
3/4 כוס תוספות : שוקולד צ'יפס,סוכריות עדשים, מרשמלו חתוך לפיסות קטנות, אגוזים קצוצים גס
אופן ההכנה:
מקציפים את המחמאה עם הסוכר
מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל וממשיכים להקציף
עד לקבלת קרם אחיד
להוסיף למיקסר את החומרים היבשים
להמשיך בעירבול עד שהכל מתאחד
כעת אפשר להוסיף את התוספות ולערבב עד שהתוספות מפוזרות באופן אחיד בבצק
בידיים רטובות מגלגלים כדורים ומניחים בתבנית
להשאיר רווחים, העוגיות מתפשטות
לחמם את התנור לחום 180 מעלות ולאפות 10 דקות
להניח לקרר לגמרי לפני שנוגעים.

או
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_3979.html[/URL]


רכיבים:
כ- 90 עוגיות
250 גר' חמאה
250 גר' סוכר לבן
125 גר' סוכר חום
3 ביצים
375 גר' קמח רגיל
2 כפיות מחוקות אבקת אפיה
125 גר' שקדים טחונים
250 גר' שוקולד צ'יפס מריר
250 גר' שוקולד צ'יפס לבן



אופן הכנה:
לערבב היטב את כל הרכיבים.
ליצור בעזרת כפית תלוליות על תבנית אפייה מצופה בנייר אפייה.
לאפות בחום 180 מעלות כ-15-20 דקות.
 
עשיתי את המתכון של עוגי.נט

http://www.oogio.net/250_chocchips
&nbsp
המתכון נראה מעולה , אבל בנתיים שום סבב אפייה הצליח לי

העוגיות נמרחות- בהתחלה חשבתי שאולי שמתי קרוב מידי אבל שמתי עם רווחים ממש גדולים ברמה של 6 עוגיות בכל תבנית.
אחרי זה חשבתי שאולי בגלל שהידיים שלי קצת רטובות זה גרם למריחה של העוגיות.
&nbsp
ניסיתי נגלה אחת לעשות את זה ככדורים עגולים ולא לסדר כמו עוגיות- כל פעם זה מתפשט והופך להיות עוגיה אחת גדולה ודקה

&nbsp
מה התפספס פה? כל החומרים טובים וטריים, שום דבר לא עבר את התוקף...
זוכרת שקרה לי כמה פעמים בעבר עם עוגיות שוקולד צ'יפס...
&nbsp
מבאס
 
כבר סיימתי את כל הבלילה של הבצק- כל הסבבים נכשלו


אוף, ממש התחשק לי וזה עשה ריח משגע פה.
יצאתי החוצה להעיף את כל הכשלונות הריחניים האלה לפח ואחד מהדורמנים בבניין שאל אם יש עוגיות טעימות כי יש ריח נהדר. התבאסתי לספר לו שאין

&nbsp
 
סביר...

בכל זאת העפתי, אני מאלה שאוכלים גם עם העיניים- צריכה שיהיה לזה מראה יפה ונקי.
מה במתכון לא טוב לדעתך?
 

חנהפ

Active member
אני לא יודעת... לפעמים כמות גדולה מידיי של סוכר

גורמת להשתטחות
 

שרון 337

New member
פרפרי,יש לי רעיון בשבילך,,

למלא מהתערובת בתבנית של מאפינס ,(רצוי מסיליקון,קל לשלוף מבלי שיתפרקו.)
זה יעצור את ההשתטחות של העוגיות.
אגב,
לפני כשנה -מכרו ב "רשת- גולף בכלי- בית" ,תבניות אישיות -למאפינס ,
תבניות קטנות מסיליקון שהם מאוד נוחים לשימוש,כי המאפה לעולם לא נדבק ,
ולכן מאוד קל לשחרר את העוגיות בשלמותם.
כדאי שיהיו תריסר כאלה ,בכול מטבח.
 

ybo4

New member
אכן, לגבי השתטחות העוגיות

כנראה שמשהו במתכון אינו מתאים לתנור שלך או שיש טעות.
בהחלט פותר את הבעיה אם את אופה בתבנית שטוחה ופשוט מורחת את התערובת על התבנית. ואז חותכת לריבועים מיד בתום האפיה.
העוגיות יוצאות טעימות בהחלט והבונוס הוא שנוח יותר לאכסן אותן.
 
למעלה