עוגיות שקדים שאני מכינה לעיתים תכופות - טעים יאמי

עוגיות שקדים שאני מכינה לעיתים תכופות - טעים יאמי

שימו לב!

בתוך המתכון תמצאו סדנה והערות שלי להכנתו



עוגיות שקדים
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=40907


החומרים
100 גרם שקדים טחונים [חבילה אחת]
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה
2-3 כוסות קמח לבן [לפי הצורך] - הפעם הוספתי רק 3 כוסות
כפית תמצית וניל


אופן ההכנה
מערבבים במיקסר חשמלי את כל החומרים עד שמתקבל בצק במרקם "גריסים".
אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
לקרוץ מהבצק כדורים או סהרונים,
לסדר על נייר אפיה ולאפות 10-15 דקות.
העוגיות יצאו מדהימות, כל בני הבית השתגעו.





 
עוגיות אלפחורס

מאותן עוגיות , אך ללא אבקת הסוכר, ניתן להכין אלפחורס-עוגיות במלית ריבת חלב

חשוב מאוד!!!

מכינים אותן רק 1/2 שעה לפני שהאורחים באים.
לא להכין מראש את האלפחורס מאחר וריבת החלב תרכך לגמרי את העוגיות



 
למעלה