עוגיות תמרים
ממליצה על המתכון של אילנית12 בפורום אוכל חלבי.
בקישור ומעתיקה לכאן:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/179309046/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי
גלילת תמרים/אילנית12
בעבר פירסמתי אבל חייבת לפרסם שוב המתכון מאוד מומלץ
ניתן גם להקפיא אחרי האפיה.מתכון מוצלח.אפשר כל מלית.
מקור: שף אנטואן
הכמות מאוד גדולה.
אפשר להכין חצי כמות
מידת הכוס :-250 240 סמ"ק
החומרים לבצק-אני הוספתי 1 כפית תמצית וניל לבצק
1 קילו קמח לבן רגיל פחות כוס(860 גרם)
2 שקיות אבקת אפיה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר(או מרגרינה בטעם חמאה)
1כוס מים- לעיתים במקום המים שמה מיץ תפוזים
1 כוס שמן-השתמשתי בקנולה
למלית:
2 קופסאות של ממרח תמרים כל קופסא בת 450 גרם
אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר(בסוף)
הכנה:
מעבדים את הקמח, אבקת האפיה, החמאה השמן והמים לבצק במיקסר בעזרת וו גיטרה(אפשר ביד) לישה מאוד קצרה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה וקירור של מינימום חצי שעה (ניתן גם להשאיר כל הלילה )
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.
פותחים כל חלק לעלה מלבני ודק, (על משטח מקומח)מורחים שכבה של ממרח תמרים, מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לגלילה הדוקה.
מניחים את הגלילות על תבנית ובה נייר אפיה ומכניסים למקרר לקירור של מינימום שעה.
מוציאים מהמקרר פורסים לפרוסות (לא עד הסוף) ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אופים כ 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות,תלוי בתנור יש צורך לשים לב.
מוציאים מפזרים אבקת סוכר מחכים לקירור מלא, מפזרים שוב אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.