עוגיות תמרים מגולגלות - זקוקה למתכון מנצח

הפבלובה

New member
עוגיות תמרים מגולגלות - זקוקה למתכון מנצח

היי,
אני רוצה להכין עוגיות תמרים מגולגלות אך יש כל כך הרבה מתכונים ברחבי הרשת ואיני יודעת באיזה לבחור.
אם למישהו יש מתכון מומלץ או קישור למתכון, אשמח לקבל.
אני מעוניינת בבצק פריך ונימוח, חס וחלילה לא מתכון פרווה שמבוסס על שמן ו/או מיץ תפוזים.

תודה רבה!
 

raya

Well-known member
עוגיות תמרים
ממליצה על המתכון של אילנית12 בפורום אוכל חלבי.
בקישור ומעתיקה לכאן:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/179309046/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי

גלילת תמרים/אילנית12
בעבר פירסמתי אבל חייבת לפרסם שוב המתכון מאוד מומלץ
ניתן גם להקפיא אחרי האפיה.מתכון מוצלח.אפשר כל מלית.
מקור: שף אנטואן
הכמות מאוד גדולה.
אפשר להכין חצי כמות
מידת הכוס :-250 240 סמ"ק

החומרים לבצק-אני הוספתי 1 כפית תמצית וניל לבצק
1 קילו קמח לבן רגיל פחות כוס(860 גרם)
2 שקיות אבקת אפיה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר(או מרגרינה בטעם חמאה)
1כוס מים- לעיתים במקום המים שמה מיץ תפוזים
1 כוס שמן-השתמשתי בקנולה

למלית:
2 קופסאות של ממרח תמרים כל קופסא בת 450 גרם
אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר(בסוף)

הכנה:
מעבדים את הקמח, אבקת האפיה, החמאה השמן והמים לבצק במיקסר בעזרת וו גיטרה(אפשר ביד) לישה מאוד קצרה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה וקירור של מינימום חצי שעה (ניתן גם להשאיר כל הלילה )

מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.
פותחים כל חלק לעלה מלבני ודק, (על משטח מקומח)מורחים שכבה של ממרח תמרים, מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לגלילה הדוקה.
מניחים את הגלילות על תבנית ובה נייר אפיה ומכניסים למקרר לקירור של מינימום שעה.
מוציאים מהמקרר פורסים לפרוסות (לא עד הסוף) ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אופים כ 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות,תלוי בתנור יש צורך לשים לב.
מוציאים מפזרים אבקת סוכר מחכים לקירור מלא, מפזרים שוב אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.
 

הפבלובה

New member
ראיתי בכל מיני אתרים שבמתכוני הכרוכיות שבהם נדרש לשים מים

בבצק בכמות גדולה, אז אנשים אמרו שהבצק לא יצא כל כך טוב..
גם באתר של קרין גורן יש מתכון לעוגיות מגולגלות שדורש מים..
לכן אני כל כך מתלבטת, האם כדאי לעשות בצק רק על בסיס חמאה?
עם ביצים/חלמונים או בלי? עם שמנת או ללא שמנת?
האם המתכון שהמלצת עליו זה מתכון שניסית?
&nbsp
מודה לך!
&nbsp
 

raya

Well-known member
תשובות....
לא שמתי לב שישי במתכון מים, לא מוסיפה מים לבצק פריך.
בינתיים קבלת עוד מתכונים שנראים גם כן מצוין.
אני מכינה לא מעט מתכונים של אילנית12, והם טובים.
בהצלחה!
רעיה
 
הבצק הכי מוצלח בעיני הוא בצק מעמול של קלודיה רודן

http://www.ynet.co.il/ency/0,7340,L-353500,00.html
אני מכינה ממנו מעמול כל שנה בפורים והשנה מהעדר זמן הכנתי גלילות שחתכתי למשולשים "קריצה פורימית". הוא פשוט נהדר. פריך ונמס בפה. אני לא מוסיפה מי ורדים לבצק. במקומו מעט וניל ומוסיפה אגוזים בשפע לממרח התמרים.

 
אופציה מעולה נוספת הוא בצק שכולל גבינה או שמנת חמוצה

גלילות תמרים פריכות
לבצק:
400 גר' קמח
1 שקית אבקת אפיה
3 כפות סוכר
200 גר' חמאה רכה
250 גר' גבינת סקי (או מיכל של 200 מ"ל שמנת חמוצה)
2 ביצים.
למלית:
200 גר' ממרח חלבה
200 גר' ממרח תמרים. לערבב לאחידות.
1 ביצה טרופה למריחת הגלילות

במיקסר עם וו גיטרה ללוש בצק מכל המרכיבים. לאחד, לשטח לדיסק ולעטוף בניילון נצמד. לקרר כשעה.
לחלק את הבצק ל 4 ולרדד מכל חלק על משטח מקומח מלבן בעובי 3 מ"מ. למרוח רבע מהמלית על כל מלבן ולגלגל לגלילה ארוכה והדוקה. להניח את הגלילות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ברווח של כ 2 ס"מ זה מזה. למרוח ביצה טרופה על הגלילות.
עם סכין חדה לחתוך חריצים לרוחב הגלילות במרחקים של כ 1/2 1 ס"מ זה מזה (רוחב פרוסה להגשה). לאפות בתנור מחומם מראש ל 180 מ"צ 20 דקות עד להזהבה. לצנן. לחתוך לפרוסות לפי החריצים שחתכנו ולפזר אבקת סוכר. לשמור בקופסה סגורה.



 

הפבלובה

New member
התמונות מאוד מגרות!

המתכון של קלודיה רודן די ישן, כמות הקמח מצויינת בכוסות ואיני יודעת אם מדובר בכוס סטנדרטית (240 מ"ל / 140 גרם קמח) או לא..
זוכרת את הימים שאנשים מדדו מצרכים בספל הקפה שלהם? לכולם היה את אותו הספל..

מה כמות הקמח שאת שמה במתכון?
&nbsp
במתכון השני (שגם נראה נפלא!) רשמת להשתמש בחמאה רכה, זו לא טעות?
החמאה לא צריכה להיות קרה בשביל המרקם הפריך?
&nbsp
תודה רבה!
&nbsp
 
לא טעות חמאה רכה ואצלי כוס מהסט הבינלאומי תמיד 237 מ"ל.

למרקם פריך יש כל מיני דרכים להגיע.
העובדה שהמתכון של קלאודיה רודן ישן, לא הופכת אותו לפחות טוב. להיפך.
גם הקונספט של גלילות תמרים ישן.
אגב, כוס קמח מקובל להתייחס כ 140 גר' , לפי כל מיני טבלאות. אישית מעולם לא הצלחתי להגיע ל 140 גר' לכוס קמח מהסט הבינלאומי ואני עובדת לפי משקל לכן מבחינתי כוס קמח = 120 גר'.
 

הפבלובה

New member
כמובן שמתכונים ישנים הם נהדרים

יחסית זה מתכון חדש, הרי גם המתכונים של הסבתות שלנו הם מתכונים מנצחים ולרוב הכי טעימים.
אני פשוט עובדת לפי משקל, אני אוהבת מתכונים בגרמים, כך יותר קל לי.. פחות בעיות..
אצלי כוס קמח היא תמיד 140 גרם, אלא אם צויין אחרת במתכון..
לדוגמה, כשעובדים לפי מתכון אוסטרלי אז בכף מדידה יש 20 מ"ל ולא 15 מ"ל.
אני מאוד מודה לך! כבר העתקתי את המתכונים.
 

galanterit1

New member
ניסיתי הרבה מתכוני מגולגלות,לדעתי המתכון ש/ל אנטואן לוקח


בגדול.לפחות אצלי .
 

TCHM

New member
כרוכיות תמרים...

רציתי לתת לך מתכון אבל בגלל כל ה"חס וחלילה" הוא כנראה
לא מתאים.



 

פרח52

New member
נראה מצויין

אשמח למתכון של הגלילות הללו במיוחד אם הן מכילות שמן ונוזל כלשהו במקום חמאה. תודה
 

חיהק

New member
כרוכיות תמרים

ולאחר כל הדיון לעיל - אפשר בסופו של דבר מתכון ?

תודה .
 

yair_bar

New member
מנהל
כנראה שהתמונה שהעלית עשתה חשק ומבקשים את המתכון שלך

אודה על שיתוף המתכון
 

עדיקים

Active member
אצלי במתכון המנצח יש שמן ומיץ תפוזים, לא מתכון שלי בכלל

מעמול לעצלנים של קרין גורן, זה המתכון האהוב על כולם כאן, עם תמרים/שוקולד/כל מילוי אחר. אם לא בשבילך בשביל מישהו אחר שמחפש מתכון לעוגיות מגולגלות טעימות מצרפת קישור למתכון-
http://www.hashulchan.co.il/מעמול-תמרים-לעצלנים/
 

חנהפ

Active member
זה המתכון המנצח שלי, בצק עם שמן,עדין מאוד,פריך

למרות השמן, על כל הוריאציות, ניסיתי גם למלא בשוקולד וזה ממש לא זה, רק תמרים
והתוספות שציינתי
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_2131.html[/URL]


רכיבים:
לבצק:
1/2 3 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/4 כפית מלח
1 ביצה
1 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
למילוי:
ממרח תמרים
ציפורן
קינמון
אגוזי מלך קצוצים גס (מעדיפה להכין תערובת אגוזים+סוכר+קליפת לימון או תפוז)
אבקת סוכר



אופן הכנה:
לערבב ולעבד את רכיבי הבצק, עד שמתקבל בצק.
לחלק ל-4.
כל חלק לרדד (הכי נח לרדד בין 2 דפים של נייר אפיה כך אפשר להגיע לעלה דקיק).



מילוי:
לתבל את ממרח התמרים במעט ציפורן וקינמון.
למרוח שכבה דקה של המילוי על עלה הבצק ולפזר מעל אגוזי מלך קצוצים גס.



לגלגל ולהניח בתבנית אפיה.


על הגלילה לסמן את הפרוסות.


לאפות בחום 170 מעלות כ-20 דקות.
כשיוצא מהתנור, לחתוך את הפרוסות לגמרי ולבזוק אבקת סוכר.
 
למעלה