עוגיות

עוגיות

שלום
אני רוצה להכין עוגיות שוקולד פשוטות, באיזה מדף אני שמה אותן בתנור? על כמה מעלות? ולכמה זמן?

בעיקרון רשום: חום בינוני גבוה אבל אני לא יודעת מה זה אומר.
10-12 דקות (זה הגיוני?)
ולא רשום באיזה מדף.


תודה רבה לעונים.
 

yaam1

New member
שלומלום, עוגיות אני אופה בחום 180 מעלות

בין 15-20 דק' תלוי מה הסוג שלהן, את התבנית שמה במרכז התנור.

בהצלחה :)
 

bali

New member
מנהל
אכן, מדף אמצעי, 180 מעלות, בערך 15 דקות.

אם כתוב במתכון 10-12 דקות כדאי ללכת לפיו, כי אולי העוגיות צריכות להיות פחות אפויות.
לפי איזה מתכון את עובדת? יעזור אם נראה אותו.
 
המתכון

אני כבר עשיתי אבל לא יצא לי כל כך טוב, שמתי במדף השלישי כמו שרשמתם והכנסתי ל180 נראה לי זה טוב המעלות אבל זה יצא לי קצת יבש. עשיתי 15 דקות אולי פחות.
נראה לי אני לא שמתי את המוצרים לפי הסדר הנכון כי זה לא היה אחיד ואני לא הצלחתי לערבב את זה עם כף כי זה נהיה קשה וניסיתי עם היד ואז הכל נדבק לי לידיים.

זה המתכון שלי:
כוס סוכר
2 כוסות קמח
2 ביצים
1 מרגרינה (אני שמתי חצי כוס שמן)
3 כפות קקאו
כפית אבקת אפיה
וחצי כוס אגוזים קצוצים
וכפית תמצית וניל
 

נופשת

New member
יחסי ההמרה מרגרינה- שמן לא מדוייקים

יתכן שבגלל זה יצא לך יבש.

אני אופה עוגיות על 170 בשליש התחתון של התנור.
 
תודה

לגבי השליש התחתון אני ניסיתי פעם לאפות וזה עושה שהעוגיה תהיה קשה למטה ולמעלה זה לא יצא לי טוב.
 

bali

New member
מנהל
שתי הערות

בעוגיות פריכות, ההמרה הזו של מרגרינה לשמן לא טובה. הבצק דורש שומן מוקשה. שמן נוזלי משנה לגמרי את המרקם של הבצק והוא יהיה נוזלי יותר, והעוגיות לא יצאו פריכות כמו שאת מצפה. במקרה כזה, מרגרינה מחליפים בחמאה אם לא רוצים להשתמש במרגרינה.

יחסי המרת מרגרינה-שמן לא נכונים. 200 גרם מרגרינה מומרים לכוס שמן, אבל את זה עושים במתכונים שבהם ההמרה תעבוד, כמו למשל בעוגות בחושות, בהן ההמרה ממרגרינה לשמן בד"כ תעבוד בסדר, ומקסימום יהיה צריך להוסיף עוד טיפה חומרים יבשים לתערובת.
 
ואז זה הופך את העוגיה לחלבית... :eek:)

אני אעשה אותן עוד פעם ועם קצת יותר שמן ואבוא לעדכן. (אחרי שאלו יסתיימו לי)
וגם אני אנסה לערבב את זה יותר טוב.

זה יצא לי כמו עוגיה כזאת למטה קצת קשה והלמעלה יצא כמו עוגה יבשה.
 

bali

New member
מנהל
את מוזמנת לנסות

אני רק מזהירה מראש שעוגיות פריכות באמת לא יצאו עם ההחלפה הזו לשמן. יש כללים לבצק פריך, הגדול שבהם הוא להשתמש בשומן מוקשה ולא נוזלי...
 
חמאה אפשר להמיר בשמן קוקוס .

שהוא מוקשה (עכשיו בקיץ הוא נוזלי, אבל מתנהג עדיין בקירור כמו חמאה).
 
למעלה