שיר שיר היחידה
New member
עוגיות
אני רוצה להכין את העוגיות האלה האם במקום הנוטלה אני יכולה לשים 2 קוביות שוקולד ??
ואיזה סוג של בצק זה ??
חומרים
למלית:
1 כוס נוטלה
לבצק:
150 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
מניחים כפיות נוטלה על מגש מרופד נייר אפייה ומקפיאים להתקשות (חצי שעה לפחות).
במיקסר מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת סודה ומלח ומעבדים לבצק אחיד, רך ולא דביק.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מגלגלים את הבצק ל-25 כדורים ומשטחים בידיים ל"פיתות". מניחים במרכז כל "פיתה" עיגול נוטלה קפוא וסוגרים לכדור ממולא. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות). מצננים מעט וטורפים...
אני רוצה להכין את העוגיות האלה האם במקום הנוטלה אני יכולה לשים 2 קוביות שוקולד ??
ואיזה סוג של בצק זה ??
חומרים
למלית:
1 כוס נוטלה
לבצק:
150 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
מניחים כפיות נוטלה על מגש מרופד נייר אפייה ומקפיאים להתקשות (חצי שעה לפחות).
במיקסר מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת סודה ומלח ומעבדים לבצק אחיד, רך ולא דביק.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מגלגלים את הבצק ל-25 כדורים ומשטחים בידיים ל"פיתות". מניחים במרכז כל "פיתה" עיגול נוטלה קפוא וסוגרים לכדור ממולא. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות). מצננים מעט וטורפים...