עוגיות

עוגיות

אני רוצה להכין את העוגיות האלה האם במקום הנוטלה אני יכולה לשים 2 קוביות שוקולד ??
ואיזה סוג של בצק זה ??



חומרים

למלית:
1 כוס נוטלה

לבצק:
150 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח




אופן ההכנה

מניחים כפיות נוטלה על מגש מרופד נייר אפייה ומקפיאים להתקשות (חצי שעה לפחות).
במיקסר מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת סודה ומלח ומעבדים לבצק אחיד, רך ולא דביק.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מגלגלים את הבצק ל-25 כדורים ומשטחים בידיים ל"פיתות". מניחים במרכז כל "פיתה" עיגול נוטלה קפוא וסוגרים לכדור ממולא. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות). מצננים מעט וטורפים...
 

bali

New member
מנהל
לפי הבנתי

אלו עוגיות פריכות ממולאות בנוטלה, כמו מה שנקרא "קרמוגית" של אסם או מי שמייצר אותן.

לדעתי לא נכון יהיה להחליף את הנוטלה בקוביות שוקולד. הנוטלה תישאר רכה גם אחרי האפייה ואחרי שהעוגיות יתקררו, ויישאר מרכז קרמי. השוקולד יימס באפייה אך יתקרר ויתמצק כשהעוגיה תתקרר, ותקבלי מרכז קשיח.

אם את לא אוהבת את הטעם של הנוטלה, הייתי מחליפה בממרח שוקולד אחר ללא טעם אגוזים, כמו ממרח השחר וכיו"ב, ואפשר גם ממרחים אחרים (חלבה, לוטוס וכיו"ב)
 
למעלה