עוגיות חמאה עם רעיון נחמד לפעילות
עוגיות חמאה בצק זה מצויין גם לאזני המן וגם להכנת עוגיות עם ילדים 500 גרם חמאה רכה (בדיקה: כש"מכופפים את החמאה היא מתכופפת – לא נשברת ולא נמסה) 270 גרם (2/3 1 כוס) סוכר (רצוי טחון במעבד מזון) קורט מלח 3 ביצים בטמפרטורת החדר (אפשר לשים את הביצים בצלוחית עם מים חמים) 720 גרם (6 כוסות) קמח קליפה מגוררת משני לימונים (לא הכרחי) 1 כפית זנגוויל טרי מגורר (לא הכרחי) מקציפים חמאה, סוכר ומלח לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים קמח, גרידת לימון ולזנגוויל. מערבבים ביד (או בזהירות במיקסר) רק עד שנוצר בצק. הבצק נראה רך מדי – לא להוסיף קמח. עוטפים את הבצק בשקית ניילון ומקררים כשעה (אפשר עד יומיים) – עד שהבצק מתקשה. מעבדים את הבצק מעט ביד ומרדדים אותו על קמח, קורצים צורות בעובי 3-4 מ"מ. ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מע"צ. מקררים ושומרים בקופסה סגורה במקפיא או מחוץ למקרר. הערה: אפשר להקפיא את הבצק כחודשיים כשהוא עטוף היטב. מפשירים ערב לפני השימוש במקרר. רעיון לפעילות נוספת: מערבבים חלק מהבצק עם קקאו- עד שהצבע הופך להיות כהה. מרדדים בצק בשני צבעים ובעזרת שניים או שלושה חותכנים- חותכים דוגמה בתוך דוגמה. אם אין חותכנים קטנים, אפשר להוציא עיגולים בעזרת קש שתיה פשוט. מעבירים צורות מהכהה לבהיר ומהבצק הבהיר לכהה. אופים כרגיל