גנאש שוקולד
גנאש שוקולד הוא בעצם רוטב שוקולד המורכב מיחסים שונים של שמנת מתוקה ושוקולד מריר (יכול להיות גם חלב או לבן). בעיקרון הגנאש הבסיסי הוא ביחס של 1:1 (נאמר - 250 גר' שוקולד ו250 גר' שמנת מתוקה). ההכנה שלו פשוטה מאוד: מביאים שמנת מתוקה בסיר לסף רתיחה (בועות קטנות מסביב לדפנות) ומכבים את האש. שופכים את השמנת על השוקולד, ממתינים מספר שניות ומערבבים לרוטב חלק, אחיד וקטיפתי. יחסים שונים בגנאש מיועדים לשימושים שונים, למשל לטראפלס נרצה שהגנאש יתקשה יותר, ועל כן נשים יותר שוקולד ופחות שמנת מתוקה, וכך הגנאש יתקשה במקרר וכדומה. למעשה ככל שכמות השוקולד גדולה יותר הגנאש יהיה קשה יותר וככל שתהיה יותר שמנת מתוקה הגנאש יהיה רך יותר. מקווה שהבנת ואם לא, אז אשמח להסביר שוב בכיף
נטלי