עוגת בית

המרחפת

New member
עוגת בית ../images/Emo82.gif

חברים חוגגים חנוכת בית, ואני רוצה להכין עוגה בצורת בית. אוסיף גם שירטוט כללי אח"כ. הרעיון הוא להכין עוגת שוקולד מלבנית (או העוגה של נטע או העוגה של טל כץ), לחתוך באמצע ולמלא בגנאש, ולצפות בקרם (לא בצק סוכר). כמה שאלות לי...
1. באיזה קרם מומלץ לצפות? חשבתי על אחת האפשרויות: קצפת/ קרם טרטר (2 חלבונים, המון אבקת סוכר וקצת אבקת טרטר, מתקבל טעם של נשיקה)/ קרם חמאה. חשוב לי הטעם, ואני לא מכירה את הטעם של קרם חמאה או קרם טרטר. מה כדאי? האם אחד מהם מאד קשה לעבודה? 2. כדאי גנאש מוקצף או גנאש רגיל? אין לי הרבה זמן להשהות את זה במקרר כי אני מכינה הכל מחר (חמישי). מה מינימום הזמן שהגנאש צריך להיות בקירור? 3. בעוגה של נטע שופכים כוס מים רותחים לתוך הבלילה? ותודה לכולם
 

המרחפת

New member
מראה כללי

של הבית. לא מסובך, כי שמעתי שלא קל לצייר עם קרמים. מה שמופיע כקו יהיה בזילוף (כבר די מיומנת בזילוף). מדגישה רק שהמשאלות בהודעה הקודמת, הכי חשובה לי שאלה מספר 1...
 

net the jet

New member
תשובות

לגבי העוגה שלי-את המים שופכים לעיסה ומערבבים עוד קצת....ואז לתבנית ולאפות. לגבי קרם-נראה לי קרם חמאה הכי מוצלח, גם מבחינת עמידות וגם מבחינת הטעם, וגם מבחינת יכולת זילוף איתו. ( אני אישית לא יודעת איך מזלפים איתו, אבל ראיתי דברים מדהימים... ) קצפת או גנאש יהיו דלילים מדי לדעתי לזילוף.
 

המרחפת

New member
שלום נטע!

מניחה שהעוגה שלך יוצאת גבוהה, אם היא משמשת לבצק סוכר, נכון? טעמת פעם קרם חמאה? אכן טעים? אפשר להכניס אותו למקרר, או שהוא יזיע? אגב, הגנאש הוא למילוי בתוך העוגה, ולא לציפוי. תודה רבה!
 

net the jet

New member
העוגה שלי יוצאת די גבוהה בתבנית 26

אם תעשי ב 24 יצא אפילו יותר גבוה ! קרם חחמאה טעים ! ( אני אוהבת חמאה ועושה עם חמאה, למרות שהרבה עושים עם מרגרינה....היו על זה שירשורים, משהו עם המלח במרגרינה.. אבל אני עשיתי עם חמאה ויצא מצוין. ) אין בעיה למשור במקרר ! הוא לא מזיע.
 

brownie65

New member
קרם חמאה לא חייבים לשמור במקרר

אפשר גם מחוץ למקרר, כמובן לא לאורך זמן. קרם החמאה די טעים - אם תשתמשי בחמאה כמובן ולא מרגרינה ואם תוסיפי לו וניל איכותי! העבודה איתו הכי נוחה, והוא נצבע יפה בצבעי מאכל. אפשר למרוח אותו בסכין או לזלף כוכבים צפופים למילוי משטחים בצבעים שונים.
 

המרחפת

New member
בראוני,

יש לך רעיון כיצד לשפר את העוגה? להפוך אותה ליותר מעניינת, יותר קורצת
? חשבתי לעשות דשא בתחתית, עם צנטר כוכב. חושבת על דברים נוספים שאפשר לעשות. אולי ציפור על אדן החלון, אבל לא יודעת איך לעשות דבר כזה.
 

brownie65

New member
אם יש לך מבחר צבעים, הייתי

מוסיפה צבעים ל"תמונה". הצבעים יעשו אותה יותר שמחה ומלאת חיים. דשא בתחתית הוא רעיון טוב, אפשר גם לזלף גם כוכבים צבעוניים בין כוכבי הדשא, לפרחים. אפשר לזלף וילון בחלון בצבע נוסף. אפשר על הדלת להוסיף שלט קטנטן. אם הבית "מצוייר" על עוגה מלבנית, אפשר להוסיף מעל הגג גם שמש צהובה. מקוה שזה הכוון שלך ושעזרתי במשהו. אשמח לענות אם יש לך עוד שאלות!
 
למעלה