השתמשתי בשמן אגוזים במקום בשמן זית ואפיתי באינגליש קייק ממתכת (לא חד"פ, גדולה יותר). כל היתר לפי המתכון.
2 מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לערבב היטב עד שהוא נטמע, מוסיפים את כל שאר המרכיבים וחוץ מהשוקולד ממשיכים לערבב.
3 מעבירים לתבנית אפיה משומנת (איזה שאתם רוצים, אינגלייש קייק או עגולה)
4 שופכים את השוקולד ציפס לתוך התערובת ומכניסים לתנור על חום של 170 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות או עד שהעוגה שחומה ואפויה היטב.
עוגת בננות בחושה עם שוקולד, רותם ליבזון
מצרכים
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- חצי כוס סוכר חום או לבן
- כוס וחצי קמח שקדים (או שקדים טחונים)
- 3 בננות בשלות מעוכות במזלג למחית גסה
- חצי כוס שמן זית
- כפית אבקת אפיה
- כפית אבקת סודה
- שלושת רבעי כוס שוקולד ציפס
- כפית תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה
1 בקערה טורפים היטב עם מיקסר או ידנית את הביצים והסוכר עד לתערובת תפוחה ובהירה.2 מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לערבב היטב עד שהוא נטמע, מוסיפים את כל שאר המרכיבים וחוץ מהשוקולד ממשיכים לערבב.
3 מעבירים לתבנית אפיה משומנת (איזה שאתם רוצים, אינגלייש קייק או עגולה)
4 שופכים את השוקולד ציפס לתוך התערובת ומכניסים לתנור על חום של 170 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות או עד שהעוגה שחומה ואפויה היטב.
- אם רוצים עוגה לא כשרה, מחליפים את השקדים בקמח רגיל, כוסמין או כל קמח אחר שאתם מעדיפים.
- מפדרים את השוקולד ציפס בכף קמח כדי שהם לא ישקעו לתחתית העוגה.
- אפשר להחליף את השמן זית בשמן חמניות