עוגת גבינה אפויה עם טוב טעם
בס"ד
ערב טוב, אז דמיינתי לעצמי שאם בכל זאת אכין את העוגה אז אקבל טלפון שהיא יוצאת בשבת, כי היא אמרה שיש 5% סיכוי.
אבל איך שהכנסתי אותה לתנור, קיבלתי טלפון.............שאיפשרו לה לצאת!
אבל היא התנדבה להישאר כדי לעזור איפה שהיה צריך.
אז ניראה לי שמחר אנדב את העוגה לשכנים, שבידיוק החייל שלהם חזר הבית היום אחרץ אחרי שהמון זמן לא חזר.
את מתכון העוגה מצאתי באתר של טרה. מחר ארכיב לה ציפוי שמנת וניל משלי ולא כמו שרשום אצלם.
חומרים
חבילת פתיבר בהיר (250 גר‘)
150 גרם חמאת טרה - רכה
חצי כוס סוכר חום
קורט מלח
לתערובת הגבינה
500 גרם טוב טעם
כוס סוכר
שקית סוכר ווניל
4 ביצים - מופרדות
2\1 כוס קורנפלור
כוס שמנת מתוקה טרייה 38% של טרה
גרדת תפוז (מתפוז אחד)
מיץ מחצי תפוז
השלמה וקישוט
חצי מיכל פריז של פריגת בטעם פירות יער
חצי כוס דומדמניות אדומות קפואות
אופן הכנה
מכניסים למעבד מזון את כל החומרים למשך מספר דקות עד קבלת תערובת אחידה
משטחים את בסיס העוגה בתבנית משומנת ומהדקים היטב
מכניסים למיקסר את גבינת טוב טעם, סוכר, סוכר ווניל, חלמונים, מיץ תפוזים וגרדת התפוז ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה
מוסיפים לתערובת הגבינה את הקורנפלור והשמנת המתוקה וממשיכים לערבב כחמש דקות נוספות
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים (ללא סוכר) עד קבלת קצף אחיד וחזק. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הגבינה, יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס העוגה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 170 מעלות למשך כשעה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור (הכבוי) כעשרים דקות נוספות (רצוי שדלת התנור תישאר פתוחה למחצה)
מצננים היטב את העוגה ומורחים את רכז פירות היער, מפזרים את הדומדמניות ומגישים
באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש
בתאבון! מחלבת טרה
http://www.tara.co.il/בישול_ואפיה/מתכונים_/קינוחים_/עוגת_גבינה_אפויה__עם_פירות_יער
בס"ד
ערב טוב, אז דמיינתי לעצמי שאם בכל זאת אכין את העוגה אז אקבל טלפון שהיא יוצאת בשבת, כי היא אמרה שיש 5% סיכוי.
אבל איך שהכנסתי אותה לתנור, קיבלתי טלפון.............שאיפשרו לה לצאת!
אבל היא התנדבה להישאר כדי לעזור איפה שהיה צריך.
אז ניראה לי שמחר אנדב את העוגה לשכנים, שבידיוק החייל שלהם חזר הבית היום אחרץ אחרי שהמון זמן לא חזר.
את מתכון העוגה מצאתי באתר של טרה. מחר ארכיב לה ציפוי שמנת וניל משלי ולא כמו שרשום אצלם.
חומרים
חבילת פתיבר בהיר (250 גר‘)
150 גרם חמאת טרה - רכה
חצי כוס סוכר חום
קורט מלח
לתערובת הגבינה
500 גרם טוב טעם
כוס סוכר
שקית סוכר ווניל
4 ביצים - מופרדות
2\1 כוס קורנפלור
כוס שמנת מתוקה טרייה 38% של טרה
גרדת תפוז (מתפוז אחד)
מיץ מחצי תפוז
השלמה וקישוט
חצי מיכל פריז של פריגת בטעם פירות יער
חצי כוס דומדמניות אדומות קפואות
אופן הכנה
מכניסים למעבד מזון את כל החומרים למשך מספר דקות עד קבלת תערובת אחידה
משטחים את בסיס העוגה בתבנית משומנת ומהדקים היטב
מכניסים למיקסר את גבינת טוב טעם, סוכר, סוכר ווניל, חלמונים, מיץ תפוזים וגרדת התפוז ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה
מוסיפים לתערובת הגבינה את הקורנפלור והשמנת המתוקה וממשיכים לערבב כחמש דקות נוספות
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים (ללא סוכר) עד קבלת קצף אחיד וחזק. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הגבינה, יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס העוגה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 170 מעלות למשך כשעה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור (הכבוי) כעשרים דקות נוספות (רצוי שדלת התנור תישאר פתוחה למחצה)
מצננים היטב את העוגה ומורחים את רכז פירות היער, מפזרים את הדומדמניות ומגישים
באדיבות שף מחלבת טרה ברק חי חורש
בתאבון! מחלבת טרה
http://www.tara.co.il/בישול_ואפיה/מתכונים_/קינוחים_/עוגת_גבינה_אפויה__עם_פירות_יער