עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל וקיווי
עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל וקיווי עוגה גבוהה, נימוחה וטעימה מאוד החומרים: 3 גביעי גבינה רכה 5% (או גבינת סקי של 750 גרם) 1 גביע גבינה רכה 9% 1 גביע שמנת חמוצה 5 ביצים - 5 חלבונים להקצפה 5 חלמונים לגבינה 1 כוס סוכר לגבינה ½ כוס סוכר להקצפה ½ כוס קמח רגיל 1 כפית אבקת אפיה מחוקה קליפת לימון תמצית וניל תבנית קפיצית 28 ס"מ אופן ההכנה: 1. להקציף 5 חלבונים ½ כוס סוכר. 2. במקביל בקערה נפרדת - לערבב את הגבינה + 5 חלמונים + השמנת + גרד הלימון + הקמח + הסוכר + תמצית הוניל. 3. להוסיף לתערובת הגבינה את קצף הביצים בתנועות קיפול עדינות. 4. לאפות 10 דקות בחום גבוה בתנור שחומם מראש. לאחר 10 דקות להוריד הטמפרטורה לחום בינוני ולאפות כשעה ורבע. 5. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה לשעה נוספת ורק אח"כ להוציאה מהתנור. 6. להקציף אינסטנט פודינג וניל + 1 שמנת מתוקה ולמרוח על פני וצידי העוגה (אם מכינים את העוגה לשינוע אזי אין לצפות את הדפנות כך שאפשר יהיה להשאיר אותה עם מסגרת התבנית). הערות: יש להכין יום לפני ההגשה אפשר לעטר בשוקולד מגורר או בפירות חתוכים ומסודרים בהתאם לתמונה - קיווי מאוד מוצלח - נותן גוון מעניין וחמיצות קלילה למתיקות העוגה. מקור המתכון: חנהל'ה
עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל וקיווי עוגה גבוהה, נימוחה וטעימה מאוד החומרים: 3 גביעי גבינה רכה 5% (או גבינת סקי של 750 גרם) 1 גביע גבינה רכה 9% 1 גביע שמנת חמוצה 5 ביצים - 5 חלבונים להקצפה 5 חלמונים לגבינה 1 כוס סוכר לגבינה ½ כוס סוכר להקצפה ½ כוס קמח רגיל 1 כפית אבקת אפיה מחוקה קליפת לימון תמצית וניל תבנית קפיצית 28 ס"מ אופן ההכנה: 1. להקציף 5 חלבונים ½ כוס סוכר. 2. במקביל בקערה נפרדת - לערבב את הגבינה + 5 חלמונים + השמנת + גרד הלימון + הקמח + הסוכר + תמצית הוניל. 3. להוסיף לתערובת הגבינה את קצף הביצים בתנועות קיפול עדינות. 4. לאפות 10 דקות בחום גבוה בתנור שחומם מראש. לאחר 10 דקות להוריד הטמפרטורה לחום בינוני ולאפות כשעה ורבע. 5. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה לשעה נוספת ורק אח"כ להוציאה מהתנור. 6. להקציף אינסטנט פודינג וניל + 1 שמנת מתוקה ולמרוח על פני וצידי העוגה (אם מכינים את העוגה לשינוע אזי אין לצפות את הדפנות כך שאפשר יהיה להשאיר אותה עם מסגרת התבנית). הערות: יש להכין יום לפני ההגשה אפשר לעטר בשוקולד מגורר או בפירות חתוכים ומסודרים בהתאם לתמונה - קיווי מאוד מוצלח - נותן גוון מעניין וחמיצות קלילה למתיקות העוגה. מקור המתכון: חנהל'ה