YEHUDIT372
New member
עוגת גבינה בציפוי שמנת חמוצה ומעל תותיםםםםםםם
כמה הערות לפני שמתחילים:
1. העוגה לא יוצאת כל כך גבוהה. היא נשארת בדיוק בגובה שבה הכנסנו אותה לתנור.
2. בניגוד לעוגות גבינה אחרות, זו לא עולה בכלל באפייה וגם לא צונחת.
3. מומלץ מאוד לסנן את הגבינה לפחות שעה- שעתיים לפני האפייה. (יצא שאפיתי גם בלי לסנן וזה בסדר גמור).
4. יש להקפיד לא לאפות את העוגה יתר על המידה. צריך להוציא אותה מהתנור כאשר המילוי עדיין רוטט במרכז והיא נראית לא אפויה. העוגה מתייצבת אחרי לילה במקרר.
5. העוגה מגירה הרבה נוזלים אחרי לילה במקרר מהתחתית שעמוסה בחמאה.
6. אפשר לקשט בכל פרי שרוצים ואוהבים ואפשר לא לקשט בכלל - היא טעימה מאוד וחגיגית גם כך.
7. העוגה מאוד משתבחת אחרי יומיים במקרר.
חומרים לתבנית 26
לתחתית
200 גרם פתיבר (כ- 2 כוסות עוגיות טחונות)
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
למלית
750 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם גבינת שמנת 30% שומן
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים גדולות
גרודה מלימון שלם (לא חובה אבל מאוד מוסיף טעם)
לציפוי
500 גרם שמנת חמוצה
4 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
לקישוט
קופסא תותים
2 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה
1. לרסק את הביסקוויטים במעבד מזון. לערבב עם החמאה והסוכר ולשטח בתבנית משומנת. להדק היטב בעזרת כף או כוס.
2. לשים 20 דקות במקפיא.
האפייה
1. לחמם את התנור ל-170 מעלות.
2. לשים את הגבינות, הסוכר, גרודת הלימון ותמצית הוניל בקערה ולערבב היטב במטרפה ידנית. להוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי טריפה לבלילה חלקה.
2. לצקת את הגבינה על תחתית הביסקוויטים ולאפות 30-45 דקות (תלוי בתנור). העוגה צריכה להישאר רוטטת במרכז.
3. להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להצטנן 15 דקות (להשאיר את התנור דולק).
4. לערבב יחד את השמנת החמוצה והסוכר לבלילה חלקה.
5. לצפות את העוגה בזהירות ובעדינות בעזרת כף ולאט לאט מהשוליים לכיוון המרכז. כיוון שהעוגה רכה מאוד במרכז צריך לפזר בעדינות רבה את השמנת כדי שלא תשקע במרכז העוגה.
6. להחזיר את העוגה לתנור ולאפות עוד 15 דקות.
7. להוציא מהתנור ולצנן לילה במקרר.
הקישוט
1. לחצות את התותים לשניים ולערבב בקערה עם הסוכר. להשהות אותם 10-15 דקות עד שהסוכר נמס לתוכם.
2. לקשט את העוגה עם התותים.
כמה הערות לפני שמתחילים:
1. העוגה לא יוצאת כל כך גבוהה. היא נשארת בדיוק בגובה שבה הכנסנו אותה לתנור.
2. בניגוד לעוגות גבינה אחרות, זו לא עולה בכלל באפייה וגם לא צונחת.
3. מומלץ מאוד לסנן את הגבינה לפחות שעה- שעתיים לפני האפייה. (יצא שאפיתי גם בלי לסנן וזה בסדר גמור).
4. יש להקפיד לא לאפות את העוגה יתר על המידה. צריך להוציא אותה מהתנור כאשר המילוי עדיין רוטט במרכז והיא נראית לא אפויה. העוגה מתייצבת אחרי לילה במקרר.
5. העוגה מגירה הרבה נוזלים אחרי לילה במקרר מהתחתית שעמוסה בחמאה.
6. אפשר לקשט בכל פרי שרוצים ואוהבים ואפשר לא לקשט בכלל - היא טעימה מאוד וחגיגית גם כך.
7. העוגה מאוד משתבחת אחרי יומיים במקרר.
חומרים לתבנית 26
לתחתית
200 גרם פתיבר (כ- 2 כוסות עוגיות טחונות)
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
למלית
750 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם גבינת שמנת 30% שומן
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים גדולות
גרודה מלימון שלם (לא חובה אבל מאוד מוסיף טעם)
לציפוי
500 גרם שמנת חמוצה
4 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
לקישוט
קופסא תותים
2 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה
1. לרסק את הביסקוויטים במעבד מזון. לערבב עם החמאה והסוכר ולשטח בתבנית משומנת. להדק היטב בעזרת כף או כוס.
2. לשים 20 דקות במקפיא.
האפייה
1. לחמם את התנור ל-170 מעלות.
2. לשים את הגבינות, הסוכר, גרודת הלימון ותמצית הוניל בקערה ולערבב היטב במטרפה ידנית. להוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי טריפה לבלילה חלקה.
2. לצקת את הגבינה על תחתית הביסקוויטים ולאפות 30-45 דקות (תלוי בתנור). העוגה צריכה להישאר רוטטת במרכז.
3. להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להצטנן 15 דקות (להשאיר את התנור דולק).
4. לערבב יחד את השמנת החמוצה והסוכר לבלילה חלקה.
5. לצפות את העוגה בזהירות ובעדינות בעזרת כף ולאט לאט מהשוליים לכיוון המרכז. כיוון שהעוגה רכה מאוד במרכז צריך לפזר בעדינות רבה את השמנת כדי שלא תשקע במרכז העוגה.
6. להחזיר את העוגה לתנור ולאפות עוד 15 דקות.
7. להוציא מהתנור ולצנן לילה במקרר.
הקישוט
1. לחצות את התותים לשניים ולערבב בקערה עם הסוכר. להשהות אותם 10-15 דקות עד שהסוכר נמס לתוכם.
2. לקשט את העוגה עם התותים.