עוגת גבינה בציפוי שמנת חמוצה ומעל תותיםםםםםםם

YEHUDIT372

New member
עוגת גבינה בציפוי שמנת חמוצה ומעל תותיםםםםםםם

כמה הערות לפני שמתחילים:

1. העוגה לא יוצאת כל כך גבוהה. היא נשארת בדיוק בגובה שבה הכנסנו אותה לתנור.

2. בניגוד לעוגות גבינה אחרות, זו לא עולה בכלל באפייה וגם לא צונחת.

3. מומלץ מאוד לסנן את הגבינה לפחות שעה- שעתיים לפני האפייה. (יצא שאפיתי גם בלי לסנן וזה בסדר גמור).

4. יש להקפיד לא לאפות את העוגה יתר על המידה. צריך להוציא אותה מהתנור כאשר המילוי עדיין רוטט במרכז והיא נראית לא אפויה. העוגה מתייצבת אחרי לילה במקרר.

5. העוגה מגירה הרבה נוזלים אחרי לילה במקרר מהתחתית שעמוסה בחמאה.

6. אפשר לקשט בכל פרי שרוצים ואוהבים ואפשר לא לקשט בכלל - היא טעימה מאוד וחגיגית גם כך.

7. העוגה מאוד משתבחת אחרי יומיים במקרר.

חומרים לתבנית 26

לתחתית

200 גרם פתיבר (כ- 2 כוסות עוגיות טחונות)

1/4 כוס סוכר

100 גרם חמאה מומסת

למלית

750 גרם גבינה לבנה 5%

200 גרם גבינת שמנת 30% שומן

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

6 ביצים גדולות

גרודה מלימון שלם (לא חובה אבל מאוד מוסיף טעם)

לציפוי

500 גרם שמנת חמוצה

4 כפות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

לקישוט

קופסא תותים

2 כפות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

אופן הכנה

1. לרסק את הביסקוויטים במעבד מזון. לערבב עם החמאה והסוכר ולשטח בתבנית משומנת. להדק היטב בעזרת כף או כוס.

2. לשים 20 דקות במקפיא.
האפייה

1. לחמם את התנור ל-170 מעלות.

2. לשים את הגבינות, הסוכר, גרודת הלימון ותמצית הוניל בקערה ולערבב היטב במטרפה ידנית. להוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי טריפה לבלילה חלקה.

2. לצקת את הגבינה על תחתית הביסקוויטים ולאפות 30-45 דקות (תלוי בתנור). העוגה צריכה להישאר רוטטת במרכז.

3. להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להצטנן 15 דקות (להשאיר את התנור דולק).

4. לערבב יחד את השמנת החמוצה והסוכר לבלילה חלקה.

5. לצפות את העוגה בזהירות ובעדינות בעזרת כף ולאט לאט מהשוליים לכיוון המרכז. כיוון שהעוגה רכה מאוד במרכז צריך לפזר בעדינות רבה את השמנת כדי שלא תשקע במרכז העוגה.

6. להחזיר את העוגה לתנור ולאפות עוד 15 דקות.

7. להוציא מהתנור ולצנן לילה במקרר.

הקישוט

1. לחצות את התותים לשניים ולערבב בקערה עם הסוכר. להשהות אותם 10-15 דקות עד שהסוכר נמס לתוכם.

2. לקשט את העוגה עם התותים.
 
נראה פשוט מעולה ומעורר תיאבון


 
עוגיות שוקולד צ'יפס נימוחות


עוגיות שוקולד צ`יפס נהדרות, רכות, מהירות וקלות להכנה

רכיבים:

½ 4 כוסות קמח

2 כפיות סודה לשתייה

2 כוסות חמאה מרוככת

½ 1 כוסות סוכר חום

½ כוס סוכר לבן

2 חבילות אינסטנט פודינג בטעם וניל (* ניתן להמיר את הפודינג בטעם האהוב עליכם)

4 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

4 כוסות שוקולד צ`יפס מריר

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

לחמם את התנור מראש לחום של 175 מעלות.

לנפות יחד את הקמח והסודה לשתייה, להניח בצד.

בקערה גדולה, להקציף את החמאה, הסוכר החום והסוכר הלבן. להוסיף את אינסטנט הפודינג ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף פנימה את הביצים ותמצית הווניל. לערבב פנימה את תערובת הקמח שהנחנו בצד. לבסוף, להוסיף פנימה את שוקולד הצ`יפס והאגוזים.

ע"ג נייר אפייה משומן ליצור עיגולים מהתערובת בעזרת כפית/כף.

לאפות במשך 10 – 12 דקות. קצוות העוגיות צריכות לקבל גוון חום זהוב.

בתיאבון
 
עוגת לימון וקוקוס


זו עוגה מיוחדת, עוגה בשלבים, וצריך סבלנות עוגה לאוהבי לימון ואת טעם הקוקוס. השילוב ביניהם נפלא.
רכיבים:

תרסיס שמן

½ 2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

1 כוס חמאה, מרוככת

2 כוסות סוכר

5 ביצים גדולות, מפורדות

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

3 כפות מיץ לימון טרי סחוט

2 כפיות תמצית וניל

1 כוס שמנת חמוצה

למילוי הלימון:

1 כוס סוכר

3 כפות עמילן תירס

¼ כפית מלח

1 כוס מים

2 חלמונים גדולים

½ כוס מיץ לימון טרי

2 כפות חמאה ללא מלח

לציפוי העוגה:

3 חלבונים גדולים

¾ כוס סוכר

3 כפות מים

¼ כפית קרם טרטר (הופכת את התערובת ל"קרמית" יותר)

¼ כפית תמצית וניל

¼ כפית תמצית שקדים

1/21 1 כוסות קוקוס ממותק

אופן הכנת העוגה:

לחמם תנור מראש ל- 180 מעלות.

להכין 2 תבניות עגולות (22 ס"מ) ולרססן עם תרסיס השמן.

בקערה, לערב את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

בקערת המערבל החשמלי, להקציף את החמאה במהירות בינונית- גבוהה עד לקבלת קרם. להוסיף את הסוכר ולהקציף 5 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. להקציף פנימה את החלמונים, אחד אחר השני.

להקציף פנימה את מיץ הלימון, קליפת הלימון ותמצית הווניל.

להנמיך למהירות נמוכה, להוסיף את הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערה עם מקצפים נקיים, להקציף את החלבונים במהירות גבוהה עד קבלת תערובת נוקשה. להוסיף לתוך הבלילה שלנו לערבב.

לחלק לשתי התבניות בכמות שווה. לאפות כ- 33 דקות.

להוציא ולתת לעוגות להתקרר 10 דקות. להפוך אותן החוצה.

קירור מוחלט של העוגות.

אופן הכנת מילוי הלימון:

בסיר, להקציף את הסוכר, עמילן תירס והמלח.

טורפים במים, את החלמונים ומיץ הלימון. להביא לרתיחה על אש בינונית, להרתיח דקה.

מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה פנימה עד שהיא נמסה והתערובת חלקה.

לכסות ישר את התערובת בניילון נצמד ולצנן לטמפרטורת החדר.

לחלק את התערובת לשני חלקים. את הראשון נמרח בין שתי העוגות והחלק השני ישמש כשכבה לציפוי העוגה.

אופן הכנת הציפוי:

בקערה חסינת אש, לערבב את כול החומרים מלבד התמציות והקוקוס. להקציף במערבל חשמלי ידני דקה אחת.

נמקם את הקערה מעל סיר מים רותחים, לא לאפשר לקערה לגעת במים!

במהירות גבוהה, להקציף עד לקבלת תערובת נוקשה ומבריקה, כ- 7 דקות.

להסיר את הקערה מעל סיר המים הרותחים, להוסיף את התמציות. להקציף כ- 5 דקות או עד שהציפוי קריר.

לזגג את העוגה ולפזר מעל את הקוקוס הממותק.

בתיאבון
 

YEHUDIT372

New member
תודה יקירה.......

אפשר להעלות את התמונה שלך לבלוג שלי עם קרדיט להכנה?
 

YEHUDIT372

New member
תודהההההה. זו אחת העוגות

הקלות להכנה (מבין עוגות הגבינה )והתוצאה מעולה!!!
 
למעלה