עוגת גבינה גבוהה, רכה ונימוכה בפה

clcl

New member
עוגת גבינה גבוהה, רכה ונימוכה בפה

עוגת גבינה שלי לתבנית 28 מומלץ להכין יום לפני ההגשה חומרים לעוגה 3 גביעי גבינה רכה 5% (או גבינת סקי של 750 גרם) 1 גביע גבינה רכה 9% 1 גביע שמנת חמוצה 5 ביצים - 5 חלבונים להקצפה 5 חלמונים לגבינה 1 כוס סוכר לגבינה ½ כוס סוכר להקצפה ½ כוס קמח רגיל 1 כפית אבקת אפיה מחוקה קליפת לימון תמצית וניל אופן ההכנה 1. להקציף 5 חלבונים ½ כוס סוכר. 2. במקביל בקערה נפרדת - לערבב את הגבינה + 5 חלמונים + השמנת + גרד הלימון + הקמח + הסוכר + תמצית הוניל. 3. להוסיף לתערובת הגבינה את קצף הביצים בתנועות קיפול עדינות. 4. לאפות 10 דקות בחום גבוה בתנור שחומם מראש. לאחר 10 דקות להוריד הטמפרטורה לחום בינוני ולאפות כשעה ורבע. 5. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה לשעה נוספת ורק אח"כ להוציאה מהתנור. 6. להקציף אינסטנט פודינג וניל + 1 שמנת מתוקה ולמרוח על פני העוגה ( לא בצדדים). אפשר לעטר בשוקולד מגורר או בפירות חתוכים ומסודרים בהתאם לתמונה - קיווי מאוד מוצלח - נותן גוון מעניין וחמיצות קלילה למתיקות העוגה.
 

קישלורן

New member
שתי שאלות למחברת :

1. אפשר להכין גם באותו יום של ההגשה או ממש לא מומלץ ? 2. למה לא למרוח את הקרם בצידי העוגה ?
 

נירהמ1

New member
על מנת שעוגת גבינה תתייצב../images/Emo39.gif

היא צריכה לנוח כמה שעות טובות במקרר. את רוב עוגות הגבינה מגישים קרות.
 

נירהמ1

New member
ועוד דבר ששכחתי לציין...../images/Emo140.gif

עוגות גבינה צריכות לנוח לפחות 12 שעות. אם רוצים לקצר את התהליך אפשר להקפיא לכמה שעות. את העוגה של CLCL היה לוקח לי המון זמן לחתוך. פשוט חבל להרוס משהו כל כך יפה!
 

clcl

New member
עוגת גבינה כלל עדיף להכין יום לפני

ההגשה . . . לגיבוש ואיזון טעמים. ולגבי מריחת הקרם מסביב . . . כאשר אני מכינה את העוגה להגשה בבית אני אכן מורחת גם על הדפנות . . . אך במקרה זה או אחר כאשר אני לוקחת את העוגה לבית אחר אני מצפה בקרם רק מלמעלה מכיוון שכך נח לי יותר לטלטל את העוגה . . . זו הסיבה היחידה לכך שאת רואה בתמונה שהעוגה לא מצופה מסביב.
 
למעלה