עוגת גבינה -האם תספיק תבנית עגולה

מלכה90

New member
עוגת גבינה -האם תספיק תבנית עגולה

בקוטר 26? יש בה: 750 גרם גבינה+שמנת חמוצה+ביצים+סוכר+חצי חב' אינסטנדט+3 כפות קורנפלור.את החלבון מקציפים.רוצה שתצא עוגה גבוהה .תודה
 

bali

New member
מנהל
נראה שהכמות תתאים לתבנית 26

עוגות גבינה הרבה פעמים תופחות הרבה אבל צונחות קצת בקירור, אז לא להיבהל אם נראה שהתבנית עולה על גדותיה בזמן האפייה.
 
טיפ קטן לגבי הצניחה

עוגות גבינה אכן צונחות, אבל, אפשר לאפשר להן לצנוח בצורה אחידה ללא שוליים.
כלומר ללא שקע עמוק מאוד ושוליים בצדדים.
לפני האפיה לשים תבנית עם מים רותחים בתנור כדי שתהיה לחות בתנור וגם להשאיר אותה תוך כדי האפייה.
לאחר האפיה, כשהעוגה עדיין בתנור עוד קצת, לפתוח בזריזות את דלת התנור, להוציא מעט את העוגה החוצה מהמסילה ולהעביר סכין חדה מסביב לעוגה.
ולהחזיר לתנור ולתת לה להתקרר שם ולצנוח. מה שהפטנט הזה עושה זה יוריד את העוגה בצורה אחידה כלפי מטה.
 

מלכה90

New member
תודה-לגבי המים הרותחים-יודעת את זה ומיישמת את

זה שנים. לגבי ההצעה השניה -יודעת-אבל מאוד מפחדת לעשות כך.תמיד רשמו שהעוגה לאחר אפייה צריכה להיות בתנור שעה לפחות מבלי לפתוח את דלת התנור.
 
אני מעבירה סכין לאחר 10 דקות אפיה בחום 220

אני אופה 10 -15 דקות בחום גבוהה , פותחת ומעבירה סכין ,
מורידה חום ל 160 ואופה כ 50-60 דקות.
בסיום משאירה תנור סגור כשעה.
 

מלכה90

New member
האם אין פחד שהעגובה תיפול בגובה?

האם את מחכה שהתנור יגיע לחום 160 או שלפני שאת מעבירה סכין את מורידה ל-160 וישר מחזירה את העוגה?
סליחה על הבורות תודה רבה
 
להיפך...

פעם שמעתי קונדיטור שאומר ממש להוציא את העוגה מהתנור ולשחרר עם סכין ובזמן הזה התנור מוריד חום ל 160.
אני לא מוציאה לגמרי... מורידה ל 160 , משחררת עם סכים בתוך התנור וסוגרת שוב לשעה.
 

מלכה90

New member
אמא של עדיאל-תוכלי לרשום לי את המתכון

לעוגת גבינה שלך? אשמח למתכון שנוסה כבר.
 
יש לי שניים.... אחד מהם של אסטלה והשני

בקלסר בבית - מתכון של אמא שלי.

אחפש באינטרנט את המתכון של אסטלה ואת השני אצרף בערב
 

מלכה90

New member
ווא -איזו עוגה מדהימה .כזו

אוהבים אצלי. האם אפשרי לוותר עלהשקדים? נכדי בן השנה מאוד אוהב עוגות גבינה.תודה
 

hadas cohen

New member
תודה!
אפשר לוותר על השקדים


 
למעלה