עוגת גבינה הכי הכי
בסיס:
טורט שוקולד:
בעזרת מקצף יחד, לנוכח הכמות הקטנה
להקציף: 1 ביצה
9 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
כשנוצרת קציפה מעט תפוחה
להוסיף 3 כפות שמן
1/4 כוס מים
בקערה שניה לערבב חומרים יבשים:
1/2 כוס קמח
3 כפות קקאו מסונן
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
לערבב את החומרים היבשים עם קציפת הביצה
להעביר לתבנית 26 ולאפות 175 מעלות למשך 25 דקות
לקרר.
שכבה 2: מוס שוקולד
200 גר' שוקולד מריר להמיס עם 200 מ"ל שמנת מתוקה ולקרר
200 מ"ל שמנת מתוקה להקציף לקצף נוקשה
לקפל את השוקולד שהתקרר לקצפת
למרוח שכבה דקה -בגובה 1 ס"מ ע"פ העוגה
לקרר שעה
את שארית המוס לשמור במקרר.
שכבה 3: עוגת גבינה עם עוגיות אוריאו
להקציף 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה עם 1/2 כוס סוכר לקצף נוקשה
להוסיף כפית תמצית וניל
450 גר' גבינת שמנת
לערבב ולמרוח 1/3 מהקרם ע" העוגה
לסדר מעל שכבת עוגיות אוריאו
לכסות בשארית קרם הגבינה
לקרר שעה
שכבה 4: מוס אוריאו:
7 גר' ג'לטין לערבב עם 1/2 כוס מים, להניח לתפיחה
ולאחר 5 דקות לחמם במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף, לצנן.
60 גר' שוקולד לבן להמיס
לערבב את השוקולד הלבן עם הג'לטין
1 חלמון להקציף
1/2 1 כפות דבש להרתיח במיקרו
להוסיף את הדבש הרותח לחלמון בשעת ההקצפה
להוסיף לקציפת החלמון את הג'לטין עם השוקולד הלבן.
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה להקציף לקצף נוקשה
לערבב עם קציפת החלמון-שוקולד לבן
להוסיף 10 עוגיות אוריאו קצוצות גס
לערבב
לצקת על העוגה לגובה 1.5 ס"מ
(נשאר עוד מוס, שאפשר להקפיא ולהנות בנפרד)
לקרר שעתיים.
שכבה 5:
למרוח את שארית מוס השוקולד
לקרר את העוגה.
בסיס:
טורט שוקולד:
בעזרת מקצף יחד, לנוכח הכמות הקטנה
להקציף: 1 ביצה
9 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
כשנוצרת קציפה מעט תפוחה
להוסיף 3 כפות שמן
1/4 כוס מים
בקערה שניה לערבב חומרים יבשים:
1/2 כוס קמח
3 כפות קקאו מסונן
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
לערבב את החומרים היבשים עם קציפת הביצה
להעביר לתבנית 26 ולאפות 175 מעלות למשך 25 דקות
לקרר.
שכבה 2: מוס שוקולד
200 גר' שוקולד מריר להמיס עם 200 מ"ל שמנת מתוקה ולקרר
200 מ"ל שמנת מתוקה להקציף לקצף נוקשה
לקפל את השוקולד שהתקרר לקצפת
למרוח שכבה דקה -בגובה 1 ס"מ ע"פ העוגה
לקרר שעה
את שארית המוס לשמור במקרר.
שכבה 3: עוגת גבינה עם עוגיות אוריאו
להקציף 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה עם 1/2 כוס סוכר לקצף נוקשה
להוסיף כפית תמצית וניל
450 גר' גבינת שמנת
לערבב ולמרוח 1/3 מהקרם ע" העוגה
לסדר מעל שכבת עוגיות אוריאו
לכסות בשארית קרם הגבינה
לקרר שעה
שכבה 4: מוס אוריאו:
7 גר' ג'לטין לערבב עם 1/2 כוס מים, להניח לתפיחה
ולאחר 5 דקות לחמם במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף, לצנן.
60 גר' שוקולד לבן להמיס
לערבב את השוקולד הלבן עם הג'לטין
1 חלמון להקציף
1/2 1 כפות דבש להרתיח במיקרו
להוסיף את הדבש הרותח לחלמון בשעת ההקצפה
להוסיף לקציפת החלמון את הג'לטין עם השוקולד הלבן.
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה להקציף לקצף נוקשה
לערבב עם קציפת החלמון-שוקולד לבן
להוסיף 10 עוגיות אוריאו קצוצות גס
לערבב
לצקת על העוגה לגובה 1.5 ס"מ
(נשאר עוד מוס, שאפשר להקפיא ולהנות בנפרד)
לקרר שעתיים.
שכבה 5:
למרוח את שארית מוס השוקולד
לקרר את העוגה.