עוגת גבינה ופירורים

פוקסי99

New member
עוגת גבינה ופירורים

את עוגה שאימי ז"ל הייתה מכינה לשבועות
וגת גבינה ופירורים.
חבילה מרגרינה עם חלב
2 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כוסות קמח תופח

2 קופסאות גבינה 9%
3/4 כוס סוכר
חבילה סוכר וניל
שקית שמנת מתוקה 2 כפות סוכר 50 גרם אגוזים חתוכים

לשים את הבצק ביד ומחלקים ל2/3 ו1/3

עם הכמות הגדולה מרפדים תבנית עגולה גדולה משומנת
עם הכמות הקטנה מרפדים תבנית קטנה משומנת
שמים את שני התבניות בתנור אופים 20 דקות בחום בינוני עד שהבצק מזהיב

המלית
לערבב את הגבינה עם 3/4 כוס סוכר וסוכר וניל להקציף את השמנת עם 2 כפות הסוכר ולקפל לתוך תערובת הגבינה
להוסיף את האגוזים ולערבב יחד
לשפוך את המלית על הבצק האפוי שהתקרר לפורר ביד את הבצק מהכמות הקטנה ולפזר מעל מלית הגבינה
להכניס למקרר ל10 שעות

 

פוקסי99

New member
המתכון של הפשטידה

1 חבילה איטריות רחבות
4 ביצים
בצל גדול קצוץ
שמיר קצוץ דק
פלפל שחור
מלח

לבשל את האיטריות ולסנן
לחמם מחבת טפלון עם מעט שמן
לשפוך הכול פנימה
לטגן עד אשר מתקשה
להפוך לצלחת רחבה ולהגיש הפוך
 

שרון א77

New member
היי פוקסי,מתכון נפלא,,אני הכנתי דומה,בתוספת של תרד וגבינה-

ואני החלפתי את האופצייה מטיגון - לאפיה בתנור:
(180 מעלות כ-40 דקות ,זמן האפייה.)
&nbsp
בסיר עם מים רותחים וכף מלח,בישלתי 250 גרם אטריות עד שיתרככו ,(כ-10 דקות)
ב-2 תבנית מאורכות מסיליקון ,הנחתי שכבה של אטריות מבושלות מצוננות ומסוננות.
בקערה נפרדת ערבבתי את שאר החומרים (800 גרם תרד ,4 ביצים, בצל ,שמיר ותבלינים,מעט אגוז מוסקט, ומעט פפריקה,
במקום המלח ,,הוספתי גבינה מלוחה,שפוררתי לקערה- סה"כ - 250 גרם גבינה מלוחה,
ערבבתי היטב את התערובת עם הגבינה -ושפכתי אותת מעל לשכבת האטריות ,
מעל התערובת הנחתי שוב שכבת אטריות מבושלות ומסוננות.
לבסוף,הברשתי מכל ב-3 כפות שמן,למניעת התייבשות האטריות,
ואפיתי בתנור ב- 180 מעלות חום, במשך 40 דקות,
לאחר זמן זה,הוצאתי מהתנור ומיד פיזרתי מעל הכול 1/3 כוס גבינה קשקוול מגוררת ומעורבבת ב-3 כפות שמיר קצוץ,ומעט פפריקה,
הכנסתי את התבניות שוב לתנור ,לעוד 5 דקות -עד להמסת הגבינה,והוצאתי מהתנור לצינון.
יצא כול כך טעים,שביקשו שאכין שוב לסופ"ש.
 

פוקסי99

New member
שולח שוב שתי פשטידות

אלו שני פשטידות אשר מכינים אצלי.
תוספת של כפית כמון
וחצי חבילה כוסברה קצוצה
וחצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
ורבע כפית כורכום.
לכל מתכון
תתן לפשטידה גוון ספרדי.




פשטידת קישואים ובצל
3 קישואים גדולים מגורדים גס
3 בצלים גדולים מטוגנים להזהבה
1/2 1 כוסות קמח רגיל או תופח
3/4 כוס מים
3/4 כוס שמן
3 ביצים

מלח
פלפל שחור

תבנית 26 180 מעלות כשעה

פשטידת כרובית ובצל
1 כרובית גדולה מבושלת במי מלח מעוכה כפירה
3 בצלים גדולים מטוגנים להזהבה
3 כפות מיונז
3 ביצים
2 כפות פרורי לחם
מלח
פלפל שחור
לערבב הכל יחד
תבנית 26
180 מעלות כשעה
מתוך אוסף הפיתקיות של אישתי אשר כל דבר טוב ולא משנה היכן היא מבקשת מתכון.
הפשטידות נוסו והם מעולות.
כל טוב
פוקסי
 
למעלה