עוגת גבינה לחג השבועות
העוגה איננה מיועדת לחולי סכרת ! מתכון נפלא לעוגת גבינה ללא בצק ! - רצוי להכין בתבנית פיירקס. המצרכים: 6 ביצים מס' 1 (לא מהמקרר) 3 חב' גבינה 5% 1 שמנת חמוצה 15% 2 סוכר וניל ½1 כוסות סוכר ½ כוס קורנפלור ½ כוס קמח תופח (אוסם) מרגרינה לאפיה (לשימון התבנית). אופן ההכנה: 1. לחמם תנור מראש ! (175 מעלות). 2. להפריד את הביצים (חלבונים וחלמונים) לשתי קערות הקצפה. 3. להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר (מוסף באיטיות לקערת ההקצפה), עד לקבלת קצף יציב וקשה. 4. להקציף את החלמונים עם ½ כוס סוכר ועם 2 סוכר וניל לקצף אחיד, 5. להוסיף את הגבינות, השמנת, הקורנפלור והקמח, ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 6. לצקת את התערובת לקערת הקצף ולאחד את שתיהן בעזרת כף עץ בתנועות "עטיפה" עדינות. זהירות ! לא לשבור את הקצף ! 7. לצקת את הבלילה לתבנית פיירקס משומנת היטב (במרגרינה לאפייה). 8. לאפות במשך 60 דקות בחום של 175 מעלות. אם בסוף האפיה, העוגה החמה "יושבת" מעל שפת התבנית, יש לעזור לה לחזור לתבניתבזהירות עם סכין, על מנת שלא תשקע באמצעיתה בזמן הקירור. בתיאבון ! (חולי דיאליזה לא להגזים !)
העוגה איננה מיועדת לחולי סכרת ! מתכון נפלא לעוגת גבינה ללא בצק ! - רצוי להכין בתבנית פיירקס. המצרכים: 6 ביצים מס' 1 (לא מהמקרר) 3 חב' גבינה 5% 1 שמנת חמוצה 15% 2 סוכר וניל ½1 כוסות סוכר ½ כוס קורנפלור ½ כוס קמח תופח (אוסם) מרגרינה לאפיה (לשימון התבנית). אופן ההכנה: 1. לחמם תנור מראש ! (175 מעלות). 2. להפריד את הביצים (חלבונים וחלמונים) לשתי קערות הקצפה. 3. להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר (מוסף באיטיות לקערת ההקצפה), עד לקבלת קצף יציב וקשה. 4. להקציף את החלמונים עם ½ כוס סוכר ועם 2 סוכר וניל לקצף אחיד, 5. להוסיף את הגבינות, השמנת, הקורנפלור והקמח, ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 6. לצקת את התערובת לקערת הקצף ולאחד את שתיהן בעזרת כף עץ בתנועות "עטיפה" עדינות. זהירות ! לא לשבור את הקצף ! 7. לצקת את הבלילה לתבנית פיירקס משומנת היטב (במרגרינה לאפייה). 8. לאפות במשך 60 דקות בחום של 175 מעלות. אם בסוף האפיה, העוגה החמה "יושבת" מעל שפת התבנית, יש לעזור לה לחזור לתבניתבזהירות עם סכין, על מנת שלא תשקע באמצעיתה בזמן הקירור. בתיאבון ! (חולי דיאליזה לא להגזים !)