עוגת גבינה ניו יורק

סלע10

New member
שלום לכולן
מחפשת את עיגת הגבינה הניו יורקית של יעלה מהפורום הקודם. אם יש למישהי אשמח לקבל. זוכרת שהכנתי ומאד אהבו. תודה
 

mיטלמן

Well-known member
שלום לכולן
מחפשת את עיגת הגבינה הניו יורקית של יעלה מהפורום הקודם. אם יש למישהי אשמח לקבל. זוכרת שהכנתי ומאד אהבו. תודה
בלת"ק.
עברתי למחשב הביתי, נרשמתי מחדש, איטי נורא,
זה מה שמצאת בחיפוש אצלי.

עוגת גבינה כבדה / דחוסה בסגנון אמריקאי / יעלה

הרבה כתוב - מעט עבודה. יש כאן כמה אופציות להכנה בכל דרך שרוצים. בכל השיטות יוצא באותה איכות.

חייבים להכין לפחות יום קודם.

ככל שהגבינה כבדה יותר (שמנה) - כך נוצרים פחות נוזלים בתחתית.

הכנתי פעם כזו עם פירות. היא נוחה מאוד כי אם את צריכה אותה ליום שישי, אז תוכלי להכין את העוגה כבר ביום רביעי או חמישי (זה חייב לפחות לילה במקרר) וביום שישי בבוקר, רק להוסיף את שכבת הפרי.

הנה המתכון, אל תיבהלו, הוא ארוך בגלל שאני נותנת כל מיני חלופות לפי מידת השומן שכל אחד רוצה בעוגה.



זאת עוגה עם אלף פרצופים. מרגע שלומדים את השיטה ועושים אותה פעם אחת, נפתחות הרבה אפשרויות לגירסאות נוספות, כל אחד ביד הדמיון הטובה עליו. לא להבהל, העוגה פשוטה והכנתה נמשכת 5 דקות. כתבתי באריכות ובפירוט של כל מיני אפשרויות של חסכון בקלוריות, כדי למנוע שאלות, נקווה שהכל יהיה ברור.

החומרים:​

תבנית 28 עגולה גבוהה או מלבנית עם שוליים גבוהים

אפשר להכין תחתית מביסקוויט פתי-בר מכל צבע/טעם שרוצים (כ-20 יחידות מרוסקות) עם כ-50 גר' חמאה רכה לא מלוחה.

אני מעדיפה את הביסקוויט, אבל אפשר גם להכין "רצפה" מבצק פריך :

75 גרם חמאה

כוס קמח תופח

ביצה או 2 חלמונים

2 כפות גדושות סוכר.

כשמרפדים, חשוב לחסום את החיבורים של התבנית כדי למנוע נזילה של הגבינה.

מלית גבינה:​

3 חבילות גבינת שמנת (5% או 9 או יותר) אבל אני מעדיפה קומבינציה כלשהי של טוב-טעם + סקי 5% + גבינת שמנת (2 טוב + 1 שמנת, 2 שמנת + 1 סקי). אם משתמשים בסקי, צריך לקחת ישן יותר, כזה שאפשר לשפוך ממנו את המים העודפים.

1 שמנת חמוצה או שלי או יוגורט (תלוי עד כמה רוצים לעבות ולהכביד את העוגה).

1 כוס סוכר (אם זה גבינת שמנת אפשר קצת פחות, אם סקי – צריך את הכל).

כפית תמצית ווניל (או 2 כפות/שקיות סוכר ווניל על חשבון הסוכר)

5 ביצים שלמות (אם אפשר, כאלו עם חלמון צהוב יותר כי זה נותן צבע לעוגה ומדגיש את הציפוי הלבן).

2 כפות קמח רגיל , לא אוסם (גדושות מאוד אם זה גבינת סקי, שטוחות יותר אם הכל גבינת שמנת: צריך לנוע בין 2 הכמויות, לפי הגבינות).

אופן ההכנה:​

לערבב את הגבינות בכף, להוסיף את כל המצרכים, תוך בחישה עד שיש תערובת חלקה. מי שמעדיף מערבל-יד, שמקל מאוד אם זו גבינת שמנת, צריך לערבל את כל החומרים, פרט לביצים.

את הביצים צריך להוסיף בבחישה ידנית (לא לערבל או להקציף את הביצים כדי שלא יבוא להן החשק לתפוח....).

לשפוך את התערובת על התחתית (שאינה אפויה) ולהכניס לתנור מחומם מראש, 140-160 מעלות (לא יותר), כשעה וחצי ואולי קצת יותר, איש-איש לתנורו.

העוגה אמורה להשאר כל הזמן כמעט באותו גובה, ולשמור על צבעה הלבן-חלמון.

ציפוי שמנת חמוצה:​

בודקים את העוגה שבתנור, כאשר מזיזים או נוגעים במרכז העוגה וזה יציב ולא "רועד", מוציאים לרגע, ויוצקים על העוגה 2-3 שמנת חמוצה מעורבבות עם 2-3 כפות סוכר (חלק מזה סוכר ווניל).

מחזירים לתנור ואופים עוד 8-10 דקות. מוציאים, מקררים, מכסים היטב ומכניסים למקרר, ללילה לפחות. העוגה טובה יותר כעבור יום-יומיים כשהנוזלים מופרשים ממנה לבסיס.

במקרה שרוצים לקשט בשכבת תות-שדה או פרי אחר, יש להכין ציפוי שמנת מתוקה לימונית או בטעם ווניל: מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר + כפית גדושה "פירורים" קטנטנים של גרד קליפת לימון, רצוי ירוק.

שמים את הציפוי רק ביום ההגשה. אפשר להוסיף מעליו פרוסות או חצאי פירות. .

חשוב להכין בתבנית גדולה ועמוקה כי המקצפת גבוהה:

כנראה שהיה צילום מצורף, השנה שם 2003. (!)
 

ויוי 25

Well-known member
בבקשה, עוגת ניו יורק לשבועות: במקור זה פורסם כאן:
 

shira1960

Active member
מצאתי את זה, אני לא בטוחה שזה *ה*עוגה של יעלה, אבל ממה שאני זוכרת זה מאד דומה (זה הובא על ידי mmw2008)


עוגת גבינה ניו יורקית - זהירות ממכרת!

בס"ד

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=2698772

המרכיבים:

לבסיס:

85 גרם חמאה מומסת + חמאה לתבנית

140 גרם ביסקוויטים מרוסקים היטב

1 כף סוכר



למלית הגבינה:

300X3 גרם גבינת פילדלפיה
(או 4 גבינת שמנת נפוליאון טבעי
או 2 נפוליאון ו-1 גבינה 5% 500 גרם)

250 גרם סוכר

3 כפות קמח

1/2 1 כפיות תמצית וניל

2 כפיות קליפת לימון מגוררת(ויתרתי)

3 ביצים + חלמון

1/2 1 כפיות מיץ לימון

200 מ"ל שמנת חמוצה

קמצוץ מלח



לציפוי שמנת חמוצה:

226 מ"ל שמנת חמוצה

1 כף סוכר

2 כפיות מיץ לימון



אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים את החמאה במחבת. את הביסקוויטים מעבירים לתבנית שבה אופים ומעל שופכים את
הסוכר והחמאה המומסת. מערבבים היטב, כך שכל הביסקוויטים נרטבים בחמאה ומהדקים את הביסקוויטים לתבנית ולדפנותיה.
מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
בינתיים מכינים את המלית:
מעלים את טמפרטורת התנור ל-240 מעלות. מערבבים יחדיו את הגבינות עד שהן נהיות קרמיות. מוסיפים בהדרגתיות את
הסוכר, הקמח וקמצוץ המלח. מוסיפים את תמצית הוניל, גרידת הלימון ומיץ הלימון. מוסיפים בהדרגתיות את הביצים והחלמון,
כאשר אחרי כל הוספת ביצה מערבבים. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים רק עד שמתערבב, על מנת לקבל
תערובת חלקה, אוורירית וקלילה.

מעבירים את התערובת לתבנית עם הביסקוויטים ואופים בחום של 240 מעלות כ-10 דקות. לאחר מכן, מורידים את
המעלות ל-110 מעלות ואופים כ-25 דקות. בסוף האפייה, משאירים את העוגה בתנור סגור כשעתיים.

לאחר השעתיים, מכינים את ציפוי השמנת החמוצה ע"י ערבוב השמנת עם הסוכר ומיץ הלימון ומריחתו על העוגה.
את העוגה מעבירים למקרר לפחות ל-8 שעות וזהירות, העוגה הזו כבדה אך ממכרת :)
 

shira1960

Active member
וגם, אני יודעת שזה לא מה שביקשת, אבל מאד ממליצה על המתכון הזה של חיתוכיות גבינה פירורים - קל להכין, יוצא טעים, ועובר הקפאה מצויין:

חיתוכיות גבינה מששת מתוקים/טליק

חיתוכיות גבינה מששת מתוקים

רכיבים:
לתחתית ולפירורים:
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
200 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר

למלית:
750 גרם גבינה לבנה 9%
1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 חפיסה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1/2 1 כפות (15 גרם) קורנפלור
4 ביצים
1 כוס (150 גרם) צימוקים

אופן הכנה:
1. התחתית והפירורים : מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון רק עד לקבלת כדור בצק.
2. מהדקים שני שלישים מהבצק בכפות הידיים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה. דוקרים במזלג ומקפיאים 10 דקות. עוטפים את השליש הנותר בניילון נצמד ומקפיאים (כדי להקל על הגירור בהמשך).
3. מחממים תנור ל 180 מעלות
4. מכינים את מלית הגבינה : טורפים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר וקליפת לימון מגוררת. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור. טורפים היטב לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב. מערבבים פנימה צימוקים.
5. מרכיבים ואופים : יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק הקר שבתבנית. מגררים בפומפיה את הבצק הנותר מעל ואופים 30-35 דקות, עד להזהבה. מקררים 20 דקות, פורסים ומגישים. שומרים בכלי אטום בקירור ומחממים לפני ההגשה.

הערות:
תבנית 33*27

מקור המתכון:
ששת מתוקים ניתן להקפאה.
 

michalgad

Active member
איזו את חושבת להכין בסוף? זו תמיד הבעיה שלי לקראת שבועות - איזו להכין מכל שפע האפשרויות…
 

סלע10

New member
תודה
בלת"ק.
עברתי למחשב הביתי, נרשמתי מחדש, איטי נורא,
זה מה שמצאת בחיפוש אצלי.

עוגת גבינה כבדה / דחוסה בסגנון אמריקאי / יעלה

הרבה כתוב - מעט עבודה. יש כאן כמה אופציות להכנה בכל דרך שרוצים. בכל השיטות יוצא באותה איכות.

חייבים להכין לפחות יום קודם.

ככל שהגבינה כבדה יותר (שמנה) - כך נוצרים פחות נוזלים בתחתית.

הכנתי פעם כזו עם פירות. היא נוחה מאוד כי אם את צריכה אותה ליום שישי, אז תוכלי להכין את העוגה כבר ביום רביעי או חמישי (זה חייב לפחות לילה במקרר) וביום שישי בבוקר, רק להוסיף את שכבת הפרי.

הנה המתכון, אל תיבהלו, הוא ארוך בגלל שאני נותנת כל מיני חלופות לפי מידת השומן שכל אחד רוצה בעוגה.



זאת עוגה עם אלף פרצופים. מרגע שלומדים את השיטה ועושים אותה פעם אחת, נפתחות הרבה אפשרויות לגירסאות נוספות, כל אחד ביד הדמיון הטובה עליו. לא להבהל, העוגה פשוטה והכנתה נמשכת 5 דקות. כתבתי באריכות ובפירוט של כל מיני אפשרויות של חסכון בקלוריות, כדי למנוע שאלות, נקווה שהכל יהיה ברור.

החומרים:​

תבנית 28 עגולה גבוהה או מלבנית עם שוליים גבוהים

אפשר להכין תחתית מביסקוויט פתי-בר מכל צבע/טעם שרוצים (כ-20 יחידות מרוסקות) עם כ-50 גר' חמאה רכה לא מלוחה.

אני מעדיפה את הביסקוויט, אבל אפשר גם להכין "רצפה" מבצק פריך :

75 גרם חמאה

כוס קמח תופח

ביצה או 2 חלמונים

2 כפות גדושות סוכר.

כשמרפדים, חשוב לחסום את החיבורים של התבנית כדי למנוע נזילה של הגבינה.

מלית גבינה:​

3 חבילות גבינת שמנת (5% או 9 או יותר) אבל אני מעדיפה קומבינציה כלשהי של טוב-טעם + סקי 5% + גבינת שמנת (2 טוב + 1 שמנת, 2 שמנת + 1 סקי). אם משתמשים בסקי, צריך לקחת ישן יותר, כזה שאפשר לשפוך ממנו את המים העודפים.

1 שמנת חמוצה או שלי או יוגורט (תלוי עד כמה רוצים לעבות ולהכביד את העוגה).

1 כוס סוכר (אם זה גבינת שמנת אפשר קצת פחות, אם סקי – צריך את הכל).

כפית תמצית ווניל (או 2 כפות/שקיות סוכר ווניל על חשבון הסוכר)

5 ביצים שלמות (אם אפשר, כאלו עם חלמון צהוב יותר כי זה נותן צבע לעוגה ומדגיש את הציפוי הלבן).

2 כפות קמח רגיל , לא אוסם (גדושות מאוד אם זה גבינת סקי, שטוחות יותר אם הכל גבינת שמנת: צריך לנוע בין 2 הכמויות, לפי הגבינות).

אופן ההכנה:​

לערבב את הגבינות בכף, להוסיף את כל המצרכים, תוך בחישה עד שיש תערובת חלקה. מי שמעדיף מערבל-יד, שמקל מאוד אם זו גבינת שמנת, צריך לערבל את כל החומרים, פרט לביצים.

את הביצים צריך להוסיף בבחישה ידנית (לא לערבל או להקציף את הביצים כדי שלא יבוא להן החשק לתפוח....).

לשפוך את התערובת על התחתית (שאינה אפויה) ולהכניס לתנור מחומם מראש, 140-160 מעלות (לא יותר), כשעה וחצי ואולי קצת יותר, איש-איש לתנורו.

העוגה אמורה להשאר כל הזמן כמעט באותו גובה, ולשמור על צבעה הלבן-חלמון.

ציפוי שמנת חמוצה:​

בודקים את העוגה שבתנור, כאשר מזיזים או נוגעים במרכז העוגה וזה יציב ולא "רועד", מוציאים לרגע, ויוצקים על העוגה 2-3 שמנת חמוצה מעורבבות עם 2-3 כפות סוכר (חלק מזה סוכר ווניל).

מחזירים לתנור ואופים עוד 8-10 דקות. מוציאים, מקררים, מכסים היטב ומכניסים למקרר, ללילה לפחות. העוגה טובה יותר כעבור יום-יומיים כשהנוזלים מופרשים ממנה לבסיס.

במקרה שרוצים לקשט בשכבת תות-שדה או פרי אחר, יש להכין ציפוי שמנת מתוקה לימונית או בטעם ווניל: מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר + כפית גדושה "פירורים" קטנטנים של גרד קליפת לימון, רצוי ירוק.

שמים את הציפוי רק ביום ההגשה. אפשר להוסיף מעליו פרוסות או חצאי פירות. .

חשוב להכין בתבנית גדולה ועמוקה כי המקצפת גבוהה:

כנראה שהיה צילום מצורף, השנה שם 2003.

איזו את חושבת להכין בסוף? זו תמיד הבעיה שלי לקראת שבועות - איזו להכין מכל שפע האפשרויות…
את מה שמיטלמן צירפה. גם לפי הסגנון שכתובה נראה שזו העוגה של יעלה שהכנתי בעבר וזוכרת שאהבנו. וגם אכין גבינה פירורים שתמיד הולכת פה
 
למעלה