עוגת גבינה עם קרם וניל ופתיתי שוקולד
עוגת גבינה עם קרם וניל ופתיתי שוקולד - קישור לסדנא חומרים: 750 גרם גבינת סקי 5% 2 גביעי שמנת (14%) 5 ביצים (5 חלבונים להקצפה, 5 חלמונים למסת הגבינה) 3/4 כוס סוכר (7 כפות) להקצפת החלבונים 3/4 כוס סוכר (7 כפות) למסת הגבינה 1 כוס קמח (8 כפות) למסת הגבינה 2 כפיות אבקת אפייה מחוקות גרידת לימון מ- 1 לימון 2 כפיות תמצית וניל תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ - לשמן ולקמח אפיה בתנור שחומם מראש לחום גבוה - 10 דקות ועוד כ- שעה ועשר דקות בחום - נמוך. אני, בניגוד לכל המומחים לאפייה, כ- 10 דקות לפני תום האפייה, פותחת את התנור ובמהירות משחררת בעזרת סכין את העוגה מדפנות העוגה ומחזירה אותה לתנור. בתום האפייה, לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור למשך כ- 20-30 דקות . לאחר שהעוגה הצטננה : להקציף 1 שמנת מתוקה + 1 אינסטנט פודינג וניל + 1 כוס חלב . לשחרר את העוגה מטבעת התבנית ולצפות את העוגה. העיטור והקישוט בהתאם לבחירה אישית. לפעמים פרוסות קיווי, לפעמים תות שדה, לפעמים גרידת שוקולד וכו' וכו' מקור המתכון: עצמי
עוגת גבינה עם קרם וניל ופתיתי שוקולד - קישור לסדנא חומרים: 750 גרם גבינת סקי 5% 2 גביעי שמנת (14%) 5 ביצים (5 חלבונים להקצפה, 5 חלמונים למסת הגבינה) 3/4 כוס סוכר (7 כפות) להקצפת החלבונים 3/4 כוס סוכר (7 כפות) למסת הגבינה 1 כוס קמח (8 כפות) למסת הגבינה 2 כפיות אבקת אפייה מחוקות גרידת לימון מ- 1 לימון 2 כפיות תמצית וניל תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ - לשמן ולקמח אפיה בתנור שחומם מראש לחום גבוה - 10 דקות ועוד כ- שעה ועשר דקות בחום - נמוך. אני, בניגוד לכל המומחים לאפייה, כ- 10 דקות לפני תום האפייה, פותחת את התנור ובמהירות משחררת בעזרת סכין את העוגה מדפנות העוגה ומחזירה אותה לתנור. בתום האפייה, לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור למשך כ- 20-30 דקות . לאחר שהעוגה הצטננה : להקציף 1 שמנת מתוקה + 1 אינסטנט פודינג וניל + 1 כוס חלב . לשחרר את העוגה מטבעת התבנית ולצפות את העוגה. העיטור והקישוט בהתאם לבחירה אישית. לפעמים פרוסות קיווי, לפעמים תות שדה, לפעמים גרידת שוקולד וכו' וכו' מקור המתכון: עצמי