פטפטנית1982
New member
עוגת גבינה פירורים לשבת שקוצאת מחמאות - בדוק!
שלום חברים, זוהי עוגת גבינה פירורים שהגעתי אליה בדם, יזע ודמעות לאחר אינספור מתכונים...
הסיפור המלא על העוגה בבלוג שלי (קישור בסוף המתכון)
לעוגה בקוטר 26-28 עגולה (אפשר מרובעת סטדנרטית)
עוגה גבינה פירורים בקלי קלות
ל'בצק'
300 גרם פטי בר בטעם חמאה (אני אוהבת עלית)/ עוגיות חמאה
5 כפות סוכר רגיל
100 גרם חמאה מומסת
כף תמצית וניל/ ליקר שקדים (אמרטו)
לגבינה
2 שמנת מתוקה (לפחות 38 אחוז שומן- אין מה לעשות, טעים זה גם משמין לפעמים)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (אני מעדיפה 'צרפתי' של מיימונס)
500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
3/4 כוס אבקת סוכר
חצי כוס חלב
2 קליפות של לימון מגורר
1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)
1/3 כוס מי ברז
להכנה:
ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים את פירורי הפטי בר ומהדקים 2/3 מהכמות לתחתית של תבנית משומנת. מכניסים לפריזר, את שאר הפירורים מכניסים למקרר עד לקישוט העוגה.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד. מכניסים בינתיים למקרר.
מערבלים במיקסר חלב, סוכר, גבינות במהירות נמוכה כמה דקות ומוסיפים את הפודינג עד שתתקבל תערובת חלקה, תוך הוספת גרידת הלימון.
ממיסים את הג'לטין במים (כרבע שעה עד שכל הנוזלים נעלמים).
מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים באמצעות מרית בזהירות רבה, יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומקפלים בזהירות.
יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים, מפזרים את הפירורים הנותרים ומצננים לפחות 4 שעות.
שלום חברים, זוהי עוגת גבינה פירורים שהגעתי אליה בדם, יזע ודמעות לאחר אינספור מתכונים...
הסיפור המלא על העוגה בבלוג שלי (קישור בסוף המתכון)
לעוגה בקוטר 26-28 עגולה (אפשר מרובעת סטדנרטית)
עוגה גבינה פירורים בקלי קלות
ל'בצק'
300 גרם פטי בר בטעם חמאה (אני אוהבת עלית)/ עוגיות חמאה
5 כפות סוכר רגיל
100 גרם חמאה מומסת
כף תמצית וניל/ ליקר שקדים (אמרטו)
לגבינה
2 שמנת מתוקה (לפחות 38 אחוז שומן- אין מה לעשות, טעים זה גם משמין לפעמים)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (אני מעדיפה 'צרפתי' של מיימונס)
500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
3/4 כוס אבקת סוכר
חצי כוס חלב
2 קליפות של לימון מגורר
1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)
1/3 כוס מי ברז
להכנה:
ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים את פירורי הפטי בר ומהדקים 2/3 מהכמות לתחתית של תבנית משומנת. מכניסים לפריזר, את שאר הפירורים מכניסים למקרר עד לקישוט העוגה.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד. מכניסים בינתיים למקרר.
מערבלים במיקסר חלב, סוכר, גבינות במהירות נמוכה כמה דקות ומוסיפים את הפודינג עד שתתקבל תערובת חלקה, תוך הוספת גרידת הלימון.
ממיסים את הג'לטין במים (כרבע שעה עד שכל הנוזלים נעלמים).
מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים באמצעות מרית בזהירות רבה, יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומקפלים בזהירות.
יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים, מפזרים את הפירורים הנותרים ומצננים לפחות 4 שעות.