צריך לאהוב את השילוב של גבינה ושוקולד
ולא כל אחד אוהב אותו כי יש התנגשות בין החמצמצות של הגבינה למתיקות הכבדה של השוקולד.
אפשר להשתמש בגבינות פחות חמצמצות - אם רוצים שחיתות אז במסקרפונה, שהיא ממש בטעם של שמנת מתוקה, ואם רוצים משהו פחות משמין אז להשתמש בריקוטה (לשים לב שזו לא ריקוטה מלוחה אלא רגילה) שיש לה טעם מאד עדין ולא חמצמץ בכלל.
מכיוון ששתי הגבינות הנ"ל סמיכות יותר מגבינה לבנה רגילה, הייתי מדללת אותן בקצת חלב.
עוגת מוס גבינה קרה
מצרכים:
לבסיס:
200 גרם פירורי ביסקוויטים
100 גרם חמאה בלי מלח
למוס גבינה:
1 גביע שמנת חמוצה
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כפית גרידת קליפת לימון
1 שמנת מתוקה
שקית אבקת ג'לטין
1/3 כוס מי ברז
לציפוי:
גביע של פירות יער לציפוי של "השף הלבן" או 1/2 צנצנת מעדן 100% פרי כמו סן דלפור
אופן ההכנה:
1. מרסקים את הביסקוויטים במג'ימיקס לפירורים. ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הביסקוויטים עד שהחמאה נספגת בהם. מהדקים לתחתית של תבנית עגולה ומקררים.
2. מערבבים בקערה גדולה את הגבינה עם הסוכר, תמצית הוניל וגרידת הלימון. מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם הגבינה הלבנה.
3. שמים שקית אחת של אבקת ג'לטין בקערה. מוסיפים 1/3 כוס מי ברז ומערבבים. נותנים לתערובת הג'לטין לעמוד עד שהמים נספגים באבקה, בערך 10-15 דקות. מחממים במיקרוגל למשך 30 שניות ומערבבים. אם הג'לטין לא נמס לגמרי, מחזירים לעוד 20-30 שניות. מוסיפים את השמנת החמוצה לג'לטין ומערבבים טוב. מוסיפים את התערובת הזו לגבינה ומערבבים טוב.
4. מוזגים את הגבינה על בסיס הפירורים, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים לכמה שעות עד שהמוס יציב.
אחרי הקירור של העוגה אפשר לשים עליה איזה טופינג שרוצים - עוד פירורים, קונפיטורה או ציפוי פירות יער/אוכמניות/תותים/דובדבנים, ציפוי שוקולד... מצפים ומחזירים למקרר להתייצבות של הציפוי.