עוגת גבינה קרה פשוטה

העצלנית

New member
עוגת גבינה קרה פשוטה

יש למישהי מתכון הכי פשוט עם אינסטנט פודינג (אפשר רק קצת לייצוב),גבינה לבנה ושמנת מתוקה?

אהה ותחתית ביסקווטים

תודה מראש
 

bali

New member
מנהל
הכי פשוט


לבסיס מרסקים 200 גרם פתי בר ומערבבים עם 100 גרם חמאה מומסת ואפשר קצת קינמון.

למלית הגבינה
500 גרם גבינה לבנה
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג
1/2-1 כוס סוכר
תמצית וניל
קצת גרידת לימון או תפוז אם אוהבים

מערבבים את הגבינה עם הפודינג, הסוכר, הוניל וגרידת הלימון.
מקציפים את הקצפת ומקפלים לגבינה
משטחים על הבסיס ומקררים לפחות ללילה, רצוי אפילו יותר כי אין בזה ג'לטין ול]ודינג לוקח יותר זמן לייצב.

אפשר להכניס למקפיא לשעה לפני ההגשה כדי לתת מכת קור שתייצב את הגבינה יותר לפני הפריסה.
 

bali

New member
מנהל
בכייף


אני זוכרת את המתכון הזה בע"פ. אני עושה אותו עם ג'לטין במקום פודינג אבל העקרון זהה.
בפעם האחרונה בטעות שמתי גם אינסטנט פודינג וגם ג'לטין, יצא מאד קרמי בגלל הפודינג ויציב מאד בגלל הג'לטין והמשפחה החמיאה מאד, אז אולי אאמץ את השילוב חחח
 

bali

New member
מנהל
הסוכר זה בין חצי כוס לכוס, לפי הטעם

שלא תטעי לחשוב שמדובר בכוס וחצי חלילה.
זה עניין של טעם בעיקר.
 

העצלנית

New member
האמת שאני ראיתי רק חצי כוס

אפילו לא שמתי לב לאחד.

לא מתה על אף אחד משניהם אבל אני כל כך עייפה שבא לי משהו קל ואני מוכנה להתפשר על אינסטנט פודינג .

תגידי לי מה דעתך,אני צריכה שתי עוגות אחת למחר בערב ואחת לשבת בצהריים

למחר חשבתי להוסיף לתחתית קצת ממרח לוטוס ולמעלה לפזר שטרויזל פקאן (או פקאן סיני).
לשבת חשבתי לעשות תחתית ביסקווטים אולי בתוספת קצת פיסטוקים טחונים,במלית לשים כמה טיפות מי ורדים (אח שלי הביא לי מטורקיה) ולמעלה שערות קדאיף שאפיתי עם קצת חמאה ואבקת סוכר.

את כל הטופינגים אשים קצת לפני ההגשה כמובן
 

העצלנית

New member
באלי כמה ג'לטין את שמה?

אפשר בשילוב עם הפודינג,לא הספקתי להכין אתמול ואני צריכה להיום ולמחר אני רוצה שתהייה קצת יותר ייצוגית ככה שאולי כדאי להוסיף קצת ג'לטין.
 

bali

New member
מנהל
בד"כ כשזה רק ג'לטין אני שמה 14 גרם

אבל מכיוון שהיה גם פודינג שמתי 2 כפיות (10 גרם או אפילו קצת פחות, לא שקלתי) וזה היה מספיק (יש לי צנצנת עם אבקת ג'לטין).
 
למעלה