תלמידת כיתת חינוך שלי, צליאקית, זיכתה אותי באפיה ללא גלוטן במשך שנתיים. אחד המתכונים שבזכותה אני מכינה שוב ושוב הוא עוגת הגבינה הזו של החמות של נועה, היועצת האגדית של בית הספר שלי.
עוגת גבינה אמא של אסף
לערבב ביחד -
500 גרם גבינה 5%
4 כפות קורנפלור מומסות ב-4 כפות חלב
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 חלמונים
בקערה נפרדת להקציף
4 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב ולאחד עם הגבינה
לצקת לתבנית 24-26 מרופדת בנייר אפיה
לאפות בתנור מחומם עד שמוכן, העוגה מאד תופחת וכשמתקררת צונחת
אחרי שמתקררת להקציף 1 שמנת מתוקה + 1/2 כוס חלב + מה שנשאר מהפודינג וניל
על העוגה להתקרר כמה שעות -לא עוגה שמגישים מיד
עוגת גבינה אמא של אסף
לערבב ביחד -
500 גרם גבינה 5%
4 כפות קורנפלור מומסות ב-4 כפות חלב
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 חלמונים
בקערה נפרדת להקציף
4 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב ולאחד עם הגבינה
לצקת לתבנית 24-26 מרופדת בנייר אפיה
לאפות בתנור מחומם עד שמוכן, העוגה מאד תופחת וכשמתקררת צונחת
אחרי שמתקררת להקציף 1 שמנת מתוקה + 1/2 כוס חלב + מה שנשאר מהפודינג וניל
על העוגה להתקרר כמה שעות -לא עוגה שמגישים מיד