עוגת גבינה - CLCL

oisdvib

New member
עוגת גבינה - CLCL

כתוב לאפות בתבנית 28 וכך עשיתי. עוד להיפך השתמשתי בנייר אפיה כדי להגביה את שולי התבנית. כ 20 דקות לפני סוף האפיה (שעה ורבע) פתאום העוגה מרוב שעלתה כמעט גלשה בשני צידי התבנית.מזל שלא נשפך ולכלך. מי יודע מה קרה? אולי הייתי צריכה לעשות שוליים מחומר קשיח יותר ולא עם נייר אפיה ? מבקשת עזרה. איך לתקן . אחרת אצטרך לאפות מחדש. זו צריכה להיות "עוגת הפתעה" ליום הולדת. אורנה
 

קישלורן

New member
אולי -

לא לשים את כל הכמות בתבנית אחת. פשוט חלק תשימי בתבנית קטנה יותר ותיצרי שתי עוגות.
 

נופר א

New member
גם לי זה קורה ../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

שהעוגה כמעט ונשפכת מהתבנית ומלכלכת את כל התנור, אז 10 דקות ראשונות אני אופה על חום של 200 מעלות, ואחר כך פותחת את התנור ועוברת עם סכין סביב העוגה ומשחררת את השוליים מהתבנית בעדינות,שיהיה רווח בין דפנות התבנית לבין העוגה, ואז ממשיכה לאפות בחום נמוך יותר,ואז זה לא נשפך, זאת לא המצאה שלי,דודה שלי לימדה אותי והיא למדה מקונדיטורית שבמשפחה שלנו,באמת צריך לקרוא לה לבוא אלינו דחוף לפה,אבל היא לפני לידה ,אולי אחרי ........
 

קישלורן

New member
אני מפרידה מהקצוות

כדי שהעוגה תרד בצורה שווה ולא תידבק לדפנות, תיקרע ותרד "מעוכה"
אני לא ניסיתי אם זה עובד גם על מניעת הנזילה . . .
 

clcl

New member
בוקר טוב . . . זה ב ד י ו ק מה

שצריך לעשות . . . . לשחרר את העוגה מהדפנות ואז היא ל ע ו ל ם לא תגלוש.
 

מירבלי

New member
ממליצה לך על העוגת גבינה הזו../images/Emo26.gif

עשיתי אותה כמה פעמים ויצאה מוצלחת מאוד
עוגת גבינה מקונדיטוריית לילי 750 ג"ר גבינה לבנה -לסנן מים 6 ביצים מופרדות פודינג ווניל 1 שמנת מתוקה 3 כפות קורנפלור 1.5 כוסות סוכר סוכר ווניל תמציות לפי טעם גרידת לימון אופן ההכנה לערבב בקערה את הגבינה סוכר וניל תמציות וגרידת לימון להוסיף את החלמונים אחד אחד עד שיבלעו במסה להוסיף חצי כוס סוכר ו3 כפות קורנפלורו-3 כפות פודינג את האבקות והיבשים יש לערבב יחד וביד אחת לפזר אותם מלמעלה לקערה וביד השנייה לערבב כדי שלא יווצרו גושים להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ולהוסיף למסה בעטיפה להקציף את החלבונים עם יתרת הסוכר ולהוסיף למסה בעטיפה כעת המסה גדולה ואוורירית מאוד,למי שעשה נכון משמנים תבנית פיירקס ויוצקים את המסה פנימה מניחים את הפיירקס בתבנית נוספת עם מים ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות שחומם מראש לאחר הכנסת העוגה מורידים טמפ' ל-150 מעלות עד שהעוגה משחימה ומיתייצבת לאחר שהעוגה הצטננה בחוץ ניתן להגיש עם ציפוי של קצפת משמנת מתוקה ופודינג או ללא בהצלחה מקור המתכון: חיים הקונדיטור
 

מירבלי

New member
לשאלתך הינה התבנית שבה אפיתי

את העוגה התערובת הספיקה לי ל-2 תבניות 1 אינגליש קייק חד פעמית והשניה פיירקס זכוכית
(חום מלמעלה על העוגה זהו קישוט עם שוקולד מריר שהמסתי במיקרו בלי שום קשר לעוגה
)
 
למעלה