עוגת גבינה

פלובדיב

New member
עוגת גבינה../images/Emo9.gif

שלום רב! רציתי לשאול אתכם שאלה טכנית: יש לי מתכון לעוגת גבינה, הכולל 500 גר' גבינה 5% ו250- גר' גבינה 0.5%. מניסיונכם, האם לדעתכם המרקם או הטעם של העוגה ישתבש אם אחליף את כל הגבינה ב-0.5%. כלומר: האם יכול להיות לכך השפעה חזקה על המרקם של העוגה או הנפח...? בנוסף, המתכון מכיל חצי כוס סוכר- לא ברור לי לאיזה כוס הכוונה, האם לכוס כזו גדולה, כמו ששותים תה או לספל ? האם המרת הסוכר בחלקו בסוכרזית עלולה לשבש את המתכון, כי הרי הסוכר הוא גם מרכיב נפח ובלעדיו אולי העוגה לא תתפח... ושאלה אחרונה-לא כ"כ קשורה לדיאטה אלא יותר שאלה טכנית- בפעם שעברה הכנתי את העוגה (המתכון הוצאתי מהאתר של "שומרי משקל"). אבל מה שקרה הוא שהעוגה תפחה מאוד , יצרה מאין בטן כזו בצדדים ואפילו נשרפה ואילו בפנים נשארה לא מבושלת כ"כ...... מה אפשר לעשות כדי למנוע את ההתנפחות הזו של העוגה, אולי חיממתי את התנור יותר מדי? תודה
 

מייקלית

New member
בקשר לשאלה האחרונה ../images/Emo23.gif

אם אני לא טועה, לאחר מספר דקות צריך להוריד את החום של התנור.
 
עוגת גבינה

אין בעיה להשתמש בגבינה 0.5% שומן ואפילו 0% שומן. כוס הכוונה לכוס של 200 מ"ל וניתן להחליף זאת ב-5 שקיות של SWEET AND LOW או ממתיק מלאכותי נוזלי (דיאט טיפ). אולי פשוט לא שמת את העוגה בטמ"פ המתאימה אולי פיזור החום היה רק מלמעלה למשל, תבדקי ותהני.
 
למעלה